Ucraina: Separatiștii distrug orașul strategic Debalțevo

Ucraina: Separatiștii distrug orașul strategic Debalțevo

Separatiștii proruși "distrug" orașul strategic Debalțevo din estul Ucrainei, care este bombardat cu numai câteva ore înainte de intrarea în vigoare a noului armistițiu convenit la Minsk, acuză șeful poliției regionale pro-Kiev, Viaceslav Abroskin, citat de AFP.

"Rebelii distrug Debalțevo. Tirurile de artilerie împotriva imobilelor de locuințe și clădirilor administrative nu încetează. Orașul este în flăcări", a notat Abroskin pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Abroskin, comisariatul de poliție al orașului a fost lovit de tiruri cu rachete Grad.

Armata ucraineană a anunțat sâmbătă că rebelii proruși "întreprind o tentativă de asalt cu lansatoare de rachete multiple și tancuri" asupra pozițiilor sale la sud-est de Debalțevo, nod feroviar la mijlocul drumului între capitalele republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk și scena unor lupte intense. Trupele ucrainene sunt aici aproape încercuite de rebeli.

Ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt a notat la rândul său sâmbătă pe contul de Twitter că este vorba de sisteme "ruse, nu separatiste" lângă Debalțevo, inclusiv de sisteme de apărare antirachetă.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, declara vineri că " din nefericire, după acordurile de la Minsk operațiunile ofensive ale Rusiei s-au intensificat semnificativ ". "Cred că acordurile de la Minsk sunt în mare primejdie", a atenționat șeful statului ucrainean.

Un nou armistițiu ar urma să intre în vigoare sâmbătă la orele 22.00 GMT , clauză esențială a acordurilor Minsk-2, semnate joi în urma unui maraton diplomatic cu participarea președinților rus Vladimir Putin, ucrainean Petro Poroșenko, francez Francois Hollande și a cancelarului german Angela Merkel. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...