Ucraina: succesul inițiativei de pace va fi decis "în următoarele 2 sau 3 zile" (șeful diplomației germane)

Ucraina: succesul inițiativei de pace va fi decis "în următoarele 2 sau 3 zile" (șeful diplomației germane)

Succesul inițiativei franco-germane pentru a aduce pacea în Ucraina va fi decis "în următoarele două sau trei zile", a declarat, într-un interviu televizat sâmbătă, ministrul german al afacerilor externe Frank-Walter Steinmeier.

"Dacă acest drum este practicabil, aceasta se va decide în următoarele două sau trei zile", a declarat Steinmeier în direct de la Conferința pentru Securitate de la München, în ziua următoare unei vizite la Moscova a cancelarului Angela Merkel și președintelui francez Francois Hollande.

Angela Merkel și Francois Hollande au convenit cu Vladimir Putin să lucreze la elaborarea unui plan de pace, în legătură cu care nu s-a aflat aproape nimic.

Pentru șeful diplomației germane "este încă prea devreme" să se considere un succes această inițiativă, calificată de președintele francez drept "una dintre ultimele șanse" de a evita ca Ucraina să intre în război deschis.

Dna Merkel, Hollande și Putin și președintele ucrainean Petro Poroșenko au anunțat o conferință telefonică duminică pe această temă.

"Sperăm să reușim să avansăm un pic", a spus Steinmeier, adăugând că "nu este nimic altceva decât o speranță". El a repetat, așa cum a afirmat într-un discurs mai devreme la Munchen, că Europa este "la răscruce de drumuri". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu