Ucraina: succesul inițiativei de pace va fi decis "în următoarele 2 sau 3 zile" (șeful diplomației germane)

Ucraina: succesul inițiativei de pace va fi decis "în următoarele 2 sau 3 zile" (șeful diplomației germane)

Succesul inițiativei franco-germane pentru a aduce pacea în Ucraina va fi decis "în următoarele două sau trei zile", a declarat, într-un interviu televizat sâmbătă, ministrul german al afacerilor externe Frank-Walter Steinmeier.

"Dacă acest drum este practicabil, aceasta se va decide în următoarele două sau trei zile", a declarat Steinmeier în direct de la Conferința pentru Securitate de la München, în ziua următoare unei vizite la Moscova a cancelarului Angela Merkel și președintelui francez Francois Hollande.

Angela Merkel și Francois Hollande au convenit cu Vladimir Putin să lucreze la elaborarea unui plan de pace, în legătură cu care nu s-a aflat aproape nimic.

Pentru șeful diplomației germane "este încă prea devreme" să se considere un succes această inițiativă, calificată de președintele francez drept "una dintre ultimele șanse" de a evita ca Ucraina să intre în război deschis.

Dna Merkel, Hollande și Putin și președintele ucrainean Petro Poroșenko au anunțat o conferință telefonică duminică pe această temă.

"Sperăm să reușim să avansăm un pic", a spus Steinmeier, adăugând că "nu este nimic altceva decât o speranță". El a repetat, așa cum a afirmat într-un discurs mai devreme la Munchen, că Europa este "la răscruce de drumuri". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”