Ucraina: Un soldat a fost ucis, tiruri de tancuri ale rebelilor lângă Mariupol

Un soldat ucrainean a fost ucis în ultimele 24 de ore - prima victimă după aproape o săptămână - în timpul confruntărilor cu rebeli proruși din estul Ucrainei, în pofida armistițiului, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit AFP. În afară de moartea acestui soldat, un altul a fost rănit în satul Piski, lângă aeroportul în ruine al fiefului separatist Donețk, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lâsenko, care nu a mai făcut din 15 aprilie anunțuri cu privire la soldați ucraineni uciși.

De asemenea, separatiști au tras asupra pozițiilor ucrainene cu ajutorul tancurilor și mortierelor de calibru 120 milimetri, în timp ce acestea ar fi trebuit, în mod normal, să fie retrase de pe linia frontului, potrivit acordurilor de pace Minsk-2, încheiate în februarie, a subliniat Lâsenko.

Tirurile de tancuri au vizat în special o mică bază a armatei ucrainene lângă satul Șirokino, unul dintre punctele cele mai fierbinți din regiune, situat în apropiere de portul Mariupol, ultimul mare oraș din estul separatist aflat sub controlul Kievului, a precizat serviciul de presă al operațiunii militare ucrainene.

Conflictul armat dintre rebeliunea prorusă și armata ucraineană a făcut peste 6.100 de morți într-un an. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?