Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord a dispărut în zona provinciei Papua

Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord a dispărut în zona provinciei Papua

Un avion de linie indonezian cu 54 de persoane la bord a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua din Indonezia, potrivit agenției de presă Reuters, care cita Agenția națională indoneziană pentru căutare și salvare (Basarnas). Contactul cu avionul de linie al companiei indoneziene Trigana Air Service a fost pierdut cu puțin timp înainte de orele locale 15:00 (06:00), după ce aparatul de zbor a decolat de pe aeroportul Sentani, din capitala provinciei, Jayapura, a precizat Basarnas pe Twitter .

Avionul turbopropulsor, care se îndrepta spre Oksibil, transporta 44 de adulți, 5 copii și 5 membri ai echipajului, precizează AFP.

El zbura de circa 30 de minute în momentul când a fost pierdută legătura.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor al Indoneziei, J.A.Barata, a confirmat că aparatul de zbor a pierdut orice contact cu turnurile de control și a precizat că avionul ar fi trebuit să aterizeze la Oksibil cu puțin timp după orele 15:00.

"Nu știm ce s-a întâmplat cu aparatul de zbor și ne vom coordona (eforturile de căutare) cu autoritățile locale", a declarat acesta pentru AFP. Potrivit lui Barata, "prognoza meteo este foarte proastă pentru acea zonă". "E foarte înnorat. Condițiile nu sunt propice căutărilor. Zona este una montană", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor indonezian.

Indonezia înregistrează un trist bilanț în ceea ce privește securitatea aeronautică. În decembrie, un avion al companiei AirAsia, decolat din Surabaza (Indonezia) cu destinația Singapore, s-a prăbușit în Marea Java, accident soldat cu moartea a 162 de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…