Un avion militar american s-a prăbușit în estul Angliei provocând moartea unei persoane

Un avion militar american s-a prăbușit în estul Angliei provocând moartea unei persoane

Un avion militar american s-a prăbușit miercuri într-o zonă agricolă în apropiere de baza Royal Air Force (RAF) de la Lakenheath, în estul Angliei, provocând moartea unei persoane, a anunțat poliția, relatează AFP și Reuters. 'Credem că a fost o persoană de la bord și există o victimă', a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Cambridgeshire.

'Putem confirma că este vorba despre un avion militar care a decolat de la baza RAF Lakenheath', a adăugat el.

Potrivit presei britanice, este vorba despre un avion de luptă de tip F-18 al US Air Force, care dispune de o bază la situl RAF din Lakenheath, în regiunea Suffolk.

O bază a Forțelor aeriene ale SUA (USAF) din estul Angliei a anunțat că verifică miercuri informațiile privind prăbușirea unui avion de luptă american de tip F-18, după ce poliția a anunțat că un avion s-a prăbușit pe un teren agricol, relatează Reuters.

'Am auzit despre accident și așteptăm noi informații în legătură cu acesta', a afirmat purtătoarea de cuvânt a bazei aeriene RAF Lakenheath, precizând că o altă bază americană, RAF Mildenhall, investighează informațiile apărute în presă.

Poliția din Cambridgeshire a anunțat că serviciile de urgență au fost chemate la locul prăbușirii unui avion la Redmere, lângă Ely, la circa 110 kilometri nord de Londra.

Anul trecut, patru membri ai echipajului unui elicopter american Pave Hawk, cu baza la Lakenheath, au murit în momentul în care aparatul de zbor s-a prăbușit în timpul unui exercițiu într-o zonă rurală din zona de coastă Norfolk. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Percheziții la clanul interlop Duduianu

3 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?