Un bărbat înarmat s-a sinucis după ce a ucis doi soldați bosniaci la Sarajevo

Un bărbat înarmat s-a sinucis după ce a ucis doi soldați bosniaci la Sarajevo

Un bărbat înarmat care a împușcat mortal doi soldați bosniaci și a rănit un altul s-a sinucis miercuri după ce poliția i-a înconjurat casa situată la marginea capitalei Sarajevo, au anunțat autoritățile, informează Reuters.

În imagine: premierul Bosniei Herțegovina, Denis Zvizdic

Atacatorul, identificat ca Enes Omeragic, a deschis focul cu o armă automată la o casă de pariuri din apropierea barăcilor armatei în cartierul Rajlovac al capitalei, omorând doi militari bosniaci.

În timp ce a fugit de la locul faptei, el a tras de asemenea într-un autobuz circulând pe o linie de transport în comun rănind un al treilea soldat. Șoferul autobuzului și doi pasageri au fost răniți de geamurile sparte, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Sarajevo.

"Un foc tras contra unui membru al forțelor armate este un foc tras contra Bosniei-Herțegovina", a declarat Denis Zvizdic, prim-ministrul țării balcanice, după o întâlnire de urgență a guvernului.

"Securitatea va fi ridicată la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente în viitor", a indicat Zvizdic, adăugând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute dar fac parte dintr-o investigație oficială.

După incident, poliția a înconjurat casa suspectului situată în apropiere. După ce s-a auzit o explozie, poliția a descoperit corpul atacatorului, a declarat comisarul de poliție din Sarajevo Vahid Cosic.

Vecinii lui Omeragic au afirmat că acesta devenise recent un aderent al mișcării musulmane ultraconservatoare salafite, adaugă Reuters.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)
   

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?