Un feribot care transporta circa 200 de persoane s-a scufundat în Bangladesh. 22 de persoane au murit - GALERIE FOTO

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragiul feribotului MV Miraz, cu 200 de pasageri la bord, pe fluviul Meghna, din Bangladesh, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat vineri şi care urmează să crească în zilele următoare.

Un feribot care transporta circa 200 de persoane s-a scufundat în Bangladesh. 22 de persoane au murit

Responsabilii operaţiunilor de salvare au anunţat că nu au reuşit să redreseze feribotul MV Miraz, care transporta aproximativ 200 de pasageri şi se află pe malul fluviului Meghna.

"Numeroşi pasageri s-au refugiat pe punţile inferioare ale navei, pentru a se apăra de vântul puternic, însă au rămaşi blocaţi. Majoritatea corpurilor ar putea fi găsite în interiorul feribotului", a declarat responsabilul pentru traficul fluvial, Shamsuddoha Khandaker.

"Bilanţul se ridică în prezent la 22 de morţi, dintre care 12 femei şi copii", a adăugat el.

GALERIE FOTO

Aproximativ 40 de persoane au reuşit să revină la mal înotând sau au fost salvate de pescarii aflaţi în zonă în momentul naufragiului.

Numărul exact al pasagerilor aflaţi la bord nu este cunoscut, în condiţiile în care feriboturile transportă în cele mai multe cazuri persoane peste capacitatea oficială.

Shamsuddoha Khandaker a precizat că feribotul naufragiat putea transporta 500 de pasageri, însă anchetatorii estimează că în momentul accidentul, produs în districtul Munshiganj, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Dacca, la bordul navei se aflau între 150 şi 200 de persoane.

Accidentele de acest tip sunt frecvente în Bangladesh, iar experţii denunţă lipsa măsurilor de securitate şi supraîncărcarea navelor.

Aproximativ 150 de persoane au murit în martie 2012 în naufragiul unui feribot supraîncărcat care transporta aproape 200 de pasageri şi care a lovit în cursul nopţii un barjă petrolieră.

În 2011, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa în coliziunea dintre un feribot şi un cargou. În 2009, un feribot supraîncărcat s-a scufundat în largul insulei Bhola, provocând cel puţin 85 de morţi.

Potrivit experţilor locali, peste 95 la sută dintre navele care transportă pasageri nu respectă criteriile minime de securitate.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …