Un imigrant care a parcurs tot tunelul pe sub Canalul Mânecii, prins aproape de ieșirea în Marea Britanie

Un imigrant care a parcurs tot tunelul pe sub Canalul Mânecii, prins aproape de ieșirea în Marea Britanie

Un imigrant sudanez a mers 50 de kilometri prin tunelul pe sub Canalul Mânecii din Franța, evitând trenurile de mare viteză și agenții de securitate, dar a fost prins chiar înainte de intrarea în Marea Britanie și arestat, relatează vineri Reuters.

Mii de oameni din Africa și Orientul Mijlociu au încercat să părăsească taberele improvizate din Calais pentru a intra în Marea Britanie sărind în spatele camioanelor sau ascunzându-se în trenuri, ceea ce a afectat traficul de marfă și de pasageri.

Poliția britanică a declarat că Abdul Rahman Haroun, de 40 de ani, a fost găsit în apropiere de intrarea britanică în tunel din apropiere de Folkestone marți seară.

Poliția a precizat că a fost acuzat de 'provocarea unei obstrucții pentru un autovehicul care utiliza calea ferată'.

Premierul britanic David Cameron a declarat că a fost suplimentat numărul de agenți de pază și de câini pentru a întări condițiile de securitate la terminalul din Calais.

'Facem progrese dar mai sunt multe de făcut, inclusiv ameliorarea condițiilor de securitate în tunel. 'Vom supraveghea aceste ameliorări care vor avea loc în următoarele zile și săptămâni', a declarat vineri Cameron pentru postul Sky News.

Guvernul britanic a anunțat vineri că lucrează împreună cu cel francez și cu operatorul Eurotunel la rezolvarea crizei, precizând că nu mai puțin de 39.000 de tentative de trecere prin tunel au fost prevenite în ultimul an, dublu față de cel precedent.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale