Un lider important al așa-zisei poliții a SI din Siria, care se ocupa cu decapitări, a fost el însuși decapitat (OSDO)

Un lider important al așa-zisei poliții a SI din Siria, care se ocupa cu decapitări, a fost el însuși decapitat (OSDO)

Un lider important al așa-zisei poliții a Statului Islamic (SI) din Siria, care se ocupa cu decapitări, a fost el însuși găsit decapitat în provincia siriană Deir Al-Zor (est), a indicat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite din Beirut agenția Reuters.

Bărbatul era de cetățenie egipteană și cunoscut drept adjunct al ''emirului'' forței Al-Hesbah din provincia Deir Al-Zor. Trupul său neînsuflețit, care prezenta urme de tortură, a fost descoperit în apropiere de o centrală electrică din orașul Al-Mayadeen, precizează OSDO.

Un mesaj, în care scria ''Asta e rău, șeicule !'', a fost găsit lângă cadavru, care avea o țigară în gură. Nu este clar cine a făcut decapitarea. Locuitori din zonele controlate de Statul Islamic au afirmat că jihadiștii au interzis fumatul în public.

Potrivit OSDO, atacatori necunoscuți au încercat, de asemenea, să ucidă doi militanți ai SI în oraș. În alte cazuri, militanți ai SI s-au luptat cu alți insurgenți și au împușcat civili locali. Ocazional, SI ucide membri ai săi pentru ceea ce sunt descrise drept încălcări.

Rezidenți și activiști au afirmat că SI a decapitat și a omorât cu pietre multe persoane în zonele pe care le controlează suspectându-le c-ar fi combatanți inamici sau c-ar fi întreprins acțiuni pe care jihadiștii le consideră contrare legii islamice, precum adulterul și blasfemia.

În decembrie, o forță similară de poliție din vestul Siriei a decapitat patru bărbați acuzați de blasfemie, a afirmat OSDO. Un caz similar a fost raportat cu câteva zile mai înainte în nordul Siriei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei