Un oficial rus îşi cere scuze pentru politicile "stupide" ale Guvernului

Un oficial rus îşi cere scuze pentru politicile "stupide" ale Guvernului

Un ministru adjunct din Rusia a generat o polemică, miercuri, publicând pe reţelele de socializare scuze pentru politicile "stupide" ale Guvernului, şi a afirmat că acestea vor afecta economia Rusiei.

Un oficial rus îşi cere scuze pentru politicile "stupide" ale Guvernului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi cer scuze faţă de toată lumea pentru lucrurile stupide pe care le facem şi pentru promisiunile pe care nu le respectăm", a scris adjunctul ministrului Economiei Serghei Beliakov, pe pagina sa de Facebook.

"Lucrurile stupide" la care se referă sunt decizia de săptămâna aceasta de a transfera fondurile destinate plăţii pensiilor către alte scopuri, prelungind astfel un moratoriu de anul trecut, care permite ca o parte din banii destinaţi pensiilor viitoare să fie investiţi în economie.

Această decizie a fost criticată şi calificată drept o tentativă de a umple golurile din buget pe cheltuiala viitorilor pensionari.

Preşedintele Vladimir Putin a negat că fondurile ar fi fost confiscate, dar ministrul Finanţelor, Anton Siluanov, a declarat că banii au fost utilizaţi pentru măsuri de luptă contra crizei şi pentru dezvoltarea Crimeei, anexată de Rusia în martie.

Serghei Beliakov a mai declarat că îi este "ruşine" pentru această decizie, care va fi "penalizantă pentru economie" şi înşelătoare, deoarece Guvernul a promis că nu va dura decât un an.

Beliakov a adăugat că doar şi-a exprimat "părerea personală", precizând că se va abţine de la alte comentarii, semn al divergenţelor din cadrul Guvernului privind maniera în care trebuie susţinută economia rusă, afectată de sancţiunile occidentale legate de criza din Ucraina.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”