Un transportor blindat, cu muniție la bord, a căzut dintr-un avion în timpul unor aplicații în Rusia

Un transportor blindat, cu muniție la bord, a căzut dintr-un avion în timpul unor aplicații în Rusia

Un vehicul blindat de luptă (BMD) a căzut dintr-un avion, cu întreaga rezervă de muniție la bord, în cadrul unor aplicații desfășurate joi de unități ale forțelor aeropurtate ruse și formațiuni ale Districtului Militar Est în perimetrul garnizoanei militare din Sosnovîi bor (Pădurea de pini) din Buriatia (sudul Siberiei), relatează vineri mass-media ruse, citate de agenția de presă TASS.

În urma incidentului, s-a produs un incendiu forestier de proporții. În momentul de față, focul s-a extins pe o suprafață de aproximativ 200 de hectare. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri, dar nu a fost anunțată o alertă de evacuare a zonei.

Ca parte a aplicațiilor, această mașină de luptă a infanteriei urma să fie coborâtă din avion cu ajutorul unei parașute, care însă nu s-a deschis. Cablul care scoate principala parte a parașutei se pare că s-a rupt. Blindatul a căzut pe șenile, iar în urma impactului turnul vehiculului a intrat în corpul mașinii.

O sursă din Ministerul Apărării Rusiei a dat asigurări că vehiculul blindat ar fi căzut pe o suprafață special pregătită pentru aterizare, care nu era acoperită de pădure și, prin urmare, incendiul nu ar fi fost provocat de acest incident. Oficiali din Ministerul Apărării de la Moscova au confirmat existența muniției la bordul BMD, dar au insistat că aceasta nu putea să explodeze.

La aceste exerciții, care au început joi la Ulan-Ude (Buriatia), participă circa 500 de militari și zece blindate BMD-2. Pentru desantul vehiculelor de luptă au fost mobilizate peste zece avioane cargo Il-76. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina