UPDATE Franța: Trei persoane au fost rănite într-un tren de un individ înarmat

UPDATE Franța: Trei persoane au fost rănite într-un tren de un individ înarmat

Trei persoane au fost rănite, dintre care două grav, de un individ înarmat ce a deschis focul vineri într-un tren ce circula între Amsterdam și Paris, dar atacatorul a fost în cele din urmă imobilizat de pasageri și predat poliției în gara Arras (nordul Franței), transmite AFP, citând surse concordante.

Incidentul a survenit la puțin timp după ora 16:00 GMT. Un purtător de cuvânt al companiei de căi ferate franceze, SNCF, a precizat că atacatorul avea asupra sa arme albe și arme de foc. Potrivit purtătorului de cuvânt, două dintre persoane au fost grav rănite, a treia a fost rănită ușor, iar cel puțin una dintre victime ar avea răni de gloanțe.

Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a pornit spre Arras, a indicat Pierre-Henry Brandet, purtătorul de cuvânt al ministerului său. El a confirmat pentru AFP că un bărbat a deschis focul în tren, adăugând că în acest stadiu "nu se știe nimic despre motivațiile sale".

"Ar fi prematur să se vorbească la acest moment despre o motivație teroristă", a spus Brandet la postul de televiziune BFM-TV, potrivit Reuters.

Respectivul tren aparține companiei Thalys, o filială a SNCF. Thalys a anunțat pe Twitter că serviciile de urgență s-au deplasat la locul unde este oprit trenul, iar situația se află sub control și pasagerii sunt în siguranță.

Parchetul francez a precizat ulterior că cei doi pasageri care au reușit să-l imobilizeze pe atacator sunt cetățeni americani. Departamentul antitero al Pachetului din Paris a deschis o anchetă.

Franța se află în stare de alertă după atacurile islamiste din luna ianuarie de la Paris și din împrejurimi, soldate cu 17 morți.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…