UPDATE Putin: Rusia ar putea fi obligată să-și îndrepte forțele armate spre orice agresor

UPDATE Putin: Rusia ar putea fi obligată să-și îndrepte forțele armate spre orice agresor

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat marți că Rusia ar putea fi obligată să-și îndrepte forțele armate spre orice țară care i-ar pune în pericol securitatea în timp ce "NATO ajunge la frontierele noastre" și s-a declarat preocupat de un sistem de apărare antirachetă în apropierea granițelor sale, relatează Reuters și France Presse.

"Vom fi obligați să ne îndreptăm forțele armate... spre teritoriile de unde vine amenințarea", a afirmat el, după discuții purtate cu președintele finlandez Sauli Niinistö la reședința prezidențială Novo Ogariovo din afara Moscovei.

"NATO este cel care ajunge la granițele noastre și nu noi ne ducem undeva", iar Rusia trebuie să se apere "cu forțele sale armate" dacă este "amenințată", a subliniat Putin.

"De îndată ce apare o amenințare într-un stat vecin, Rusia trebuie să reacționeze în mod corespunzător și să-și pună în funcțiune apărarea în scopul de a neutraliza această amenințare", a explicat președintele rus.

Vladimir Putin a anunțat marți întărirea forței de atac nuclear a Rusiei, ca răspuns la planurile SUA de a instala arme grele în Europa de Est, declanșând furia NATO care a criticat o decizie "periculoasă", amintește AFP.

Cu toate acestea, el a subliniat necesitatea de a relativiza activitățile NATO.

"Nu trebuie să exagerăm", a spus el. "Desigur, vom analiza toate acestea, dar acum nu văd nimic alarmant".

"Acestea sunt mai degrabă semnale politice adresate Rusiei și aliaților săi", a estimat el.

Printre altele, Putin a notat după discuțiile cu președintele finlandez că cea mai bună garanție de securitate a Finlandei este statutul ei de neutralitate.

Președintele rus, în dezacord cu Occidentul asupra crizei din Ucraina și sancțiunilor impuse Moscovei care au urmat, a afirmat de asemenea că Rusia vrea ca Ucraina să-i ramburseze un împrumut de 3 miliarde de dolari, acordat în timpul fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, conform graficului de rambursare convenit.

Putin a considerat de asemenea că acordul de pace de la Minsk asupra Ucrainei este echilibrat și echitabil și a subliniat că dacă Rusia nu era de acord cu el, nu l-ar fi semnat, adaugă Reuters. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...