UPDATE SUA: Profesorul universitar suspectat că și-a ucis un coleg s-a sinucis

UPDATE SUA: Profesorul universitar suspectat că și-a ucis un coleg s-a sinucis

Un profesor de geografie de la Universitatea Delta din Cleveland (Mississippi), în sudul Statelor Unite ale Americii, și-a împușcat mortal luni un coleg care preda istoria, iar apoi, după câteva ore în care a încercat să fugă la bordul unei mașini, și-a pus capăt zilelor, a anunțat marți poliția, citată de EFE și Fox News.

Profesorul de istorie ucis, în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat cu două focuri de armă în timp ce lucra în biroul său. Suspectul, identificat drept Shannon Lamb, este, de asemenea, suspectat de moartea violentă a unei femei, Amy Prentiss, cu care avea o relație, poliția descoperind trupul neînsuflețit al acesteia în casa din Gautier (Mississippi) în care cei doi locuiau împreună.

Anterior, un purtător de cuvânt al poliției din Cleveland, Scott Wilson, îndemnase localnicii 'la prudență maximă', întrucât agresorul este 'violent și înarmat'.

Poliția a reușit rapid să-l identifice pe suspect, pornind în urmărirea sa. La un moment dat, suspectul (45 de ani) și-a abandonat autoturismul și a încercat să fugă.

După cum a declarat responsabilul de securitate de la universitatea Delta State, Lynn Buford, oamenii legii au auzit câteva împușcături, iar la scurt timp l-au descoperit pe Lamb, cu o plagă aparent autoprovocată prin împușcare.

Universitatea Delta, care are 3.500 de studenți, a fost închisă luni, începând cu ora locală 10:45 (15:45 GMT), ca urmare a prezenței unui 'atacator activ'. Toate orele au fost suspendate pentru tot restul zilei, precum și evenimentele programate pentru marți, când universitatea urma să marcheze 90 de ani de la înființare.

UPDATE 7.57 SUA: Un profesor universitar împușcat mortal în cap, atacatorul — căutat

Un profesor universitar a fost împușcat mortal în cap luni într-un campus al Universității Delta State din Cleveland (Mississippi), în sudul Statelor Unite ale Americii, relatează AFP și media americane.

Studenților li s-a ordonat să rămână în camerele lor, în timp ce poliția făcea verificări în interiorul universității.

Forțe ale poliției au fost desfășurate pentru a-l căuta și neutraliza pe atacator, care ar putea să fie de sex feminin, conform mass-media locale.

La câteva ore după cele întâmplate, studenților li s-a solicitat să rămână în camere și să stea departe de ferestre, a precizat administrația universității într-o postare pe Twitter .

Potrivit cotidianului local The Clarion-Ledger, care citează un anchetator, victima este un profesor de istorie identificat cu numele de Ethan Schmidt. Profesorul a fost împușcat mortal în biroul său.

Un alt ziar din Mississippi, SunHerald, scrie că polițiștii poliția este în căutarea unei femei, Shannon Lamb, suspectată de a fi implicată în moartea, prin împușcare, a unei alte femei, care a avut loc în aceeași zi mai devreme într-un oraș din apropiere.

Aproximativ 4.000 de studenți frecventează Delta State, în timp ce populația orașului Cleveland depășește cu puțin 12.000 de persoane.

Statele Unite ale Americii au fost scena mai multor tiruri cu arme de foc în campusuri universitare, incidente ce au șocat opinia publică și au relansat dezbaterea cu privire la vânzarea de arme de calibru mic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!