UPDATE Un avion militar s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Sevilla

UPDATE Un avion militar s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Sevilla

Un avion militar Airbus A400M s-a prăbușit sâmbătă la puțin timp după decolare în apropierea aeroportului din Sevilla, cu opt până la zece persoane la bord, a declarat șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, relatează EFE, AFP, DPA și Reuters. Rajoy a transmis condoleanțe familiilor victimelor, anunțând că a anulat un miting din campania electorală care urma să aibă loc la Tenerife, pe Insulele Canare. Se aflau la bord "opt până la zece persoane", a afirmat el, citat de agențiile de presă spaniole.

Surse aeronautice citate de AFP au precizat că era vorba despre un nou avion de transport militar, A400M. Conform Reuters, care citează Ministerul Apărării, avionul nu era în dotarea armatei spaniole. Aparatul de zbor urma să fie livrat armatei spaniole, aflându-se în faza de testare, relatează El Pais.

Aparatul de zbor s-a prăbușit "într-o zonă nelocuită de la nord de aeroportul Sevilla", au indicat serviciile de urgență din regiune, fără a putea informa dacă există victime.

Autoritatea de aviația civilă a închis traficul aerian spre și dinspre aeroportul din Sevilla după producerea accidentului, notează DPA.

Constructorul aeronautic Airbus, care a asamblat acest avion la uzina sa din Sevilla, nu a fost în măsură să dea detalii privind accidentul produs. Un purtător de cuvânt al Airbus a anunțat însă că a fost constituită o celulă de criză. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...