Varoufakis: Merkel deține cheia pentru rezolvarea crizei elene și sper că o va folosi

Varoufakis: Merkel deține cheia pentru rezolvarea crizei elene și sper că o va folosi

Ministrul grec de finanțe Yanis Varoufakis a declarat duminică pentru tabloidul german Bild că cea care "deține cheia" pentru rezolvarea actualei crize elene este cancelarul Angela Merkel, transmite AFP.

"Șefii de guvern din Uniunea Europeană trebuie să acționeze. Și, dintre ei, Angela Merkel, în calitate de reprezentantă a celei mai importante țări, deține cheia, pe care sper că o va folosi", a declarat ministrul grec, adăugând că guvernul său "este deschis unor noi propuneri ale instituțiilor" internaționale după eșecul de sâmbătă al negocierilor de la Bruxelles.

Miniștrii de finanțe din zona euro au refuzat să extindă cu o săptămână programul de ajutor în derulare, care expiră marți, 30 iunie. Guvernul grec vrea să organizeze la 5 iulie un referendum privind propunerea creditorilor (BCE, FMI și Comisia Europeană), propunere care impune reforme și reduceri bugetare în schimbul unui plan de salvare, și recomandă să se voteze 'Nu'.

Însă dacă instituțiile vor prezenta noi propuneri, iar acestea vor fi "mai bune" decât cele de joi, "vom putea schimba în orice moment recomandarea noastră și să le propunem alegătorilor să le accepte", a mai spus Varoufakis pentru ediția de luni a Bild, într-un interviu din care cotidianul german a publicat duminică fragmente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…