Viktor Orban: Unități ale armatei și poliției la frontiera Ungariei cu Serbia, la jumătatea lunii septembrie

Viktor Orban: Unități ale armatei și poliției la frontiera Ungariei cu Serbia, la jumătatea lunii septembrie

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a discutat joi la telefon cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, despre situația de criză provocată de imigrația în masă la frontierele Serbiei și Macedoniei, indicând că Budapesta va desfășura unități ale poliției și armatei la frontiera ungaro-sârbă la jumătatea lunii septembrie, relatează agenția Tanjug.

Potrivit agenției sârbe de presă, Bertalan Havasi, șeful biroului de presă al lui Orban, a declarat pentru MTI că premierul ungar, aflat la Bruxelles, l-a contactat telefonic pe omologul său sârb, pe care l-a informat în legătură cu noua legislație privind controalele la frontieră pe care parlamentul de la Budapesta urmează s-o adopte în curând.

Noua legislație prevede desfășurarea de unități importante ale poliției și armatei la frontiera Ungariei cu Serbia începând din 15 septembrie, a precizat Havasi.

Se așteaptă ca traficanții de imigranți să caute noi rute de tranzit ocolind Ungaria, i-a spus Orban lui Vucic, adăugând că țările din regiune trebuie să se pregătească pentru această situație.

Potrivit lui Havasi, Vucic i-a spus la rândul său lui Orban că Serbia își îndeplinește obligațiile privind înregistrarea imigranților care intră pe teritoriul său dinspre Macedonia, chiar dacă autoritățile macedonene nu întreprind nici un fel de control la frontieră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...