Vladimir Putin: Cu Rusia nu trebuie să se vorbească în limbajul ultimatumurilor

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri SUA că iau la nivel global decizii ce împing lumea într-o nouă cursă a înarmării ce poate provoca un nou război rece, el făcând astfel aluzie și la scutul american antirachetă.

'Nu conflictele locale, ci decizii precum retragerea unilaterală a SUA din tratatul ABM (privind apărarea antirachetă) sunt cele care pot conduce la un război rece', a spus liderul rus în timpul unei conferințe de presă susținute la Forumul economic de la Sankt Petersburg, consemnează agențiile Reuters și EFE.

În opinia lui Putin, o posibilă denunțare a tratatului ABM de către SUA 'ar schimba sistemul global de securitate', fapt ce va influența și conflictele regionale din lumea întreagă, 'pentru că părțile beligerante găsesc întotdeauna arme, lucru de asemenea valabil pentru regiunile din estul Ucrainei'.

Putin a susținut mai departe că, după dezintegrarea Uniunii Sovietice, statele occidentale, și în special SUA, 'au căzut într-o stare de euforie și, în loc să stabilească relații de bună vecinătate (cu fostele republici sovietice), au început să asimileze noi spații geopolitice pe care le-au crezut libere'. 'Problema (în relațiile cu SUA) este că încearcă să ne impună standardele și deciziile lor, fără să țină cont de propriile noastre interese', a subliniat liderul de la Kremlin

El a menționat totodată că, în pofida crizei ucrainene, țara sa este deschisă cooperării cu statele occidentale, dar în relațiile cu Rusia 'nu trebuie să se vorbească în limbajul ultimatumurilor'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere