Vladimir Putin: Cu Rusia nu trebuie să se vorbească în limbajul ultimatumurilor

Vladimir Putin: Cu Rusia nu trebuie să se vorbească în limbajul ultimatumurilor

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri SUA că iau la nivel global decizii ce împing lumea într-o nouă cursă a înarmării ce poate provoca un nou război rece, el făcând astfel aluzie și la scutul american antirachetă.

'Nu conflictele locale, ci decizii precum retragerea unilaterală a SUA din tratatul ABM (privind apărarea antirachetă) sunt cele care pot conduce la un război rece', a spus liderul rus în timpul unei conferințe de presă susținute la Forumul economic de la Sankt Petersburg, consemnează agențiile Reuters și EFE.

În opinia lui Putin, o posibilă denunțare a tratatului ABM de către SUA 'ar schimba sistemul global de securitate', fapt ce va influența și conflictele regionale din lumea întreagă, 'pentru că părțile beligerante găsesc întotdeauna arme, lucru de asemenea valabil pentru regiunile din estul Ucrainei'.

Putin a susținut mai departe că, după dezintegrarea Uniunii Sovietice, statele occidentale, și în special SUA, 'au căzut într-o stare de euforie și, în loc să stabilească relații de bună vecinătate (cu fostele republici sovietice), au început să asimileze noi spații geopolitice pe care le-au crezut libere'. 'Problema (în relațiile cu SUA) este că încearcă să ne impună standardele și deciziile lor, fără să țină cont de propriile noastre interese', a subliniat liderul de la Kremlin

El a menționat totodată că, în pofida crizei ucrainene, țara sa este deschisă cooperării cu statele occidentale, dar în relațiile cu Rusia 'nu trebuie să se vorbească în limbajul ultimatumurilor'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

3 De citit!

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”