Vladimir Putin, în vizită la Belgrad

Vladimir Putin, în vizită la Belgrad

Președintele rus Vladimir Putin a sosit joi într-o vizită la Belgrad, unde va avea convorbiri cu liderii sârbi și va participa la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la eliberarea capitalei sârbe de sub ocupația nazistă, informează agențiile de presă ruse.

Potrivit consilierului presedintelui Putin, Iuri Ușakov, liderul de la Kremlin se va întâlni la Belgrad cu omologul său sârb Tomislav Nikolic și cu premierul Aleksandr Vucic și va fi invitatul de onoare al primei parade militare organizate în capitala sârbă în ultimii 29 de ani.

Vizita liderului de la Kremlin va prilejui semnarea mai multor acorduri ruso-sârbe în domenii precum cel al energiei, inclusiv al gazelor, dar și în sfera tehnico-militară. Problema împrumutului acordat Serbiei de către Rusia și realizarea gazoductului South Stream vor figura printre subiectele ce vor fi abordate în cursul convorbirilor.

Într-un interviu acordat ziarului sârb 'Politika' înaintea vizitei sale la Belgrad, Vladimir Putin a evidențiat evoluția ascendentă a relațiilor bilaterale și a subliniat că Serbia a fost și rămâne un partener cheie al Rusiei în sud-estul Europei.

După vizita la Belgrad, Vladimir Putin se va deplasa în cursul serii la Milano, unde urmează să participe la summitul liderilor europeni și asiatici, prilej cu care va avea mai multe întâlniri bilaterale, inclusiv cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.
v
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale