Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Xi Jinping tranşează o dezbatere asupra armatei şi reafirmă că

Cine cere armatei din China să fie loială statului şi nu partidului comunist este răuvoitor, a avertizat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare (APE) în ediţia de luni, un ecou la declaraţia preşedintelui Xi Jinping potrivit căreia "partidul dă ordine puştilor".

Preşedintele Xi Jinping s-a angajat într-o campanie de "curăţare" a corupţiei care face ravagii în rândul armatei chineze - pilonul regimului, alcătuită din 2,3 milioane de oameni, care s-a tradus prin destituirea şi inculparea de către justiţia militară a numărului doi din ierarhia militară, generalul Xu Caihou.

Armata chineză este vizată şi divizată de câţiva ani de o dezbatere între susţinătorii "naţionalizarii" acesteia - punerea ei în slujba statului şi naţiunii - şi susţinătorii tradiţiei comuniste conform căreia aceasta se supune mai întâi Partidului Comunist Chinez (PCC), potrivit formulei lui Mao Zedong "partidul dă ordine puştilor".

Preşedintele Xi Jinping intenţionează să pună capăt acestei dezbateri şi a subliniat în mai multe rânduri asupra "principiului absolut" al conducerii PCC a Armatei Populare de Eliberare.

"Este necesar să recunoaştem importanţa activităţii politice în rândul armatei, fiind vorba despre gândirea noastră politică", a declarat preşedintele, citat de agenţia China Nouă, într-o conferinţă, în faţa militarilor, la Gutian, în provincia Fujian (est), salutând "marea tradiţie forjată în sânge de către înaintaşii noştri".

Într-un editorial, Cotidianul armatei i-a criticat dur pe susţinătorii "naţionalizării", dând asigurări că "cei care răspândesc apelul la naţionalizarea armatei pot fi consideraţi ca având un suflet foarte negru".

The Global Times, alt cotidian oficial, aprecia în ediţia de luni, tot într-un editorial, că susţinătorii naţionalizării sunt "evident influenţaţi de Occident", demonstrează o implicare a forţelor străine care "apără în mod deschis ideea suprimării conducerii partidului asupra armatei şi (vor) să doboare fundamentele puterii Partidului".

Xi Jinping s-a angajat să continue campania generală împotriva corupţiei în rândul PCC şi armatei.

Acuzat că a instaurat un sistem generalizat de cumpărare a gradelor în armată, generalul Xu Caihou era până anul trecut vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale, organul de conducere politică PCC al APE.

Exclus din PCC vara trecută, ofiţerul septuagenar a fost, până în 2012, membru al Biroului Politic.

Preşedintele chinez a deplâns, de asemenea, lipsa de "încredere" şi "disciplină" în rândul armatei, apreciind că activitatea de supervizare a ofiţerilor este "prea permisivă", potrivit agenţiei China Nouă.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 Dăncilă, declarații halucinante la Antena 3! Fraților, pe asta o droghează păpușarii din Secu?

4 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

5 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend