Yakuza, temuta mafie japoneză, şi-a făcut website şi încearcă să facă recrutări online

Yakuza şi-a deschis propriul website, pe care a încărcat cântece motivaţionale, folosite de marile corporaţii nipone, dar şi clipuri video şi informaţii din care reiese un puternic mesaj anti-drog. 

 

Portalul are galerii foto, materiale video şi secţiuni precum „Contribuitori” şi „Contact”. Site-ul se numeşte „Liga Eliminaţi drogurile şi purificaţi naţiunea” este, de fapt, un instrument prin care grupul Yamaguchi-gumi, cea mai mare ramură Yakuza, recrutează noi membri, scriu jurnaliştii AFP. 

 

Aceasta în contextul în care ultimii ani au adus o scădere contstantă a numprului de membri ai grupării infracţionale. Portalul se concentrează pe acţiunile umanitare ale grupului. Yakuza a postat mai multe clipuri video în care arată cum asociaţii săi au participat la operaţiunile de înlăturare a dărâmăturilor rămase în urmă după cutremurul din martie 2011. 

 

Portalul nu reprezintă prima ciocnire a grupului Yamaguchi-gumi. Anul trecut, gruparea a început să publice o revistă pentru membrii săi, cu o pagină de poezie, articole despre pescuit şi mesaje din partea liderului. 

 

CITEŞTE MAI MULT

 

 

Mafia din Japonia, cunoscută sub numele de yakuza, a publicat recent o revistă destinată doar membrilor ei, în paginile căreia se regăsesc chiar şi poezii sau fragmente din jurnalele celor mai renumiţi mafioţi.

 

 

În aceste vremuri deosebit de grele pentru Ţara Soarelui Răsare, poliţia primeşte o mână de ajutor în menţinerea ordinii de la cele trei formaţiuni care alcătuiesc temuta mafie japonează, cunoscută sub numele Yakuza.

 

 

Trezoreria SUA a anunţat că va îngheţa activele financare a două grupări mafiote japoneze, Yamaguchi-gumi yakuza şi Brothers' Circle, dar şi a doi dintre liderii acestora.  Aceste măsuri sunt adoptate în premieră, în urma unui ordin emis, anul trecut, de preşedintele Barack Obama, scrie BBC.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Orban se răzbună pe președinte? Declarații despre pensii și alocații care îngroapă electoral PNL! Cîțu, fraier…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing