Cele mai controversate delicatese culinare

Cele mai controversate delicatese culinare

Pangolin – China

 În ciuda înfăţişării sale nu tocmai apetisante, pangolinul este o delicatesă. Până de curând, acesta se putea consuma în China, unde, în prezent, este ilegal să vânezi acest animal.

 Ortolan – Franţa 

 Ortolanul este o pasăre cântătoare din Europa. Un adevărat deliciu pentru francezi, ortolanul este devorat dintr-o singură înghiţitură. În ultima decadă, specia a intrat în declin, numărul păsărilor scăzând cu până la 30%. 

Aripa de rechin – China 

 În China, supa de aripă de rechin este foarte populară, fiind un preparat scump, servit, în mod tradiţional la nunţi sau la alte evenimente formale. 

În Asia, consumul de carne de rechin este legal, Taiwan fiind singura care interzice controversata practică prin care rechinul este prins, îi este tăiată aripioara, iar apoi este aruncat din nou în mare. 

Broasca ţestoasă verde – Insulele Cayman 

Turiştii pot găsi, spre consum, carne de ţestoasă de apă în Insulele Cayman. În Caraibe, Asia şi în unele state sudice din SUA, sunt interzise importarea, vânzarea sau transportul acestei specii.

 Echidna cu ciocul lung – Papua Noua Guinee

Echidna cu ciocul lung este în pericol de dispariţie, la rândul ei, din cauza faptului că a devenit o resursă de hrană pentru oameni. Fiind una din cele două specii de mamifere care fac ouă, acest animal este cheia înţelegerii evoluţiei mamiferelor, motiv pentru care Guvernul din Papua Noua Guinee a interzis vânătoarea tradiţională.

 Broasca „Puiul de munte”, din specia Leptodactylus fallax – Dominica, Montserrat 

Deşi după aspect nu s-ar zice, acest amfibian de mărimi impresionante este o delicatesă atât de populară în Caraibe, încât numărul membrilor acestei specii a scăzut cu până la 80% în ultimii zece ani. Începând cu anul 2002, se estimează că au fost ucise până la 36.000 de broaşte anual, numărul estimativ al celor rămase în viaţă până astăzi fiind 8.000.

 Gorila – Republica Congo

Gorilele sunt şi ele împinse spre extincţie de preferinţele culinare ale populaţiei din oraşe congoleze precum Pointe Noire, unde se vinde carne afumată de gorilă, deşi este interzis de lege. Aproximativ 400 de gorile sunt ucise în fiecare an pentru consumul de carne.

Salamandra gigant – China

Salamandrele gigant sunt cele mai mari specii amfibiene şi trăiesc în lacuri şi râuri din sudul Chinei. 

În ultimii 30 de ani, salamandrele gigant au fost vândute cu 1.000 de dolari bucata. În momentul de faţa, specia a intrat în declin, numărul membrilor împuţinându-se cu până la 80%.

 Delfinul – Japonia, Taiwan

Vânzarea de carne de delfin este legală în Japonia, iar consumul ei este foarte comun. Deseori, însă, comercianţii induc în eroare consumatorii şi vând carnea de delfin minţind că este, de fapt, carne de balenă, delicatesă cu mult mai scumpă.

 În Taiwan, prinderea, vânzarea şi consumul de carne de delfin au fost interzise încă din anul 1989. În ciuda acestui fapt, aproximativ 1.000 de delfini sunt prinşi ilegal an de an, iar carnea lor este vândută în pieţe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”