A fost creat un site care poate identifica subiectul oricărei imagini

A fost creat un site care poate identifica subiectul oricărei imagini

Compania de dezvoltare software Wolfram Alpha a dezvoltat o aplicație inteligentă care incearca sa identifice subiectul oricărei fotografii uploadate și, în timpul acestui proces, acumulează cunoștinte noi, devenind din ce în ce mai performantă, conform theverge.com.

Unul dintre cele mai uimitoare teste constă în uploadarea unei imagini, cu ajutorul telefonului mobil, și interogarea aplicației pentru a identifica avioanele care zboara deasupra noastră. Aplicația apelează prin GPS locația din care a fost făcută poza și caută în baza de date numărul de zbor, tipul de avion, precum și altitudinea la care zboara aeronava.

''Aplicația nu reușește în toate cazurile de interogare să identifice corect fiecare subiect al imaginii, însă are o rată de succes destul de impresionantă," spune Stephen Wolfram, fondatorul companiei Wolfram Alpha.

Ceea ce face ca această aplicație să fie și mai fascinantă este faptul că a fost proiectată pentru a învăța din greșeli, așa încât, chiar și atunci când eșuează în a da răspunsul corect, o face într-o manieră asemănătoare cu felul în care greșesc oamenii.

Wolfram afirmă că proiectul poate fi folosit și pentru identificarea și clasificarea colecțiilor de fotografii, fiind astfel util pentru recunoașterea vizuală în cadrul multor servicii online, precum conturile Google+.

Pe site au fost testate zeci de milioane de fotografii cu scopul de a provoca aplicația să recunoască mamifere costumate amuzant, precum pisici în costume spațiale sau leneși cu pălării aniversare, dar și personaje fictive, precum Chewbacca. În prezent aplicația reușește să identifice în mod corect aproximativ 10.000 de obiecte, alăturându-se astfel performanțelor unor softuri de identificare rapidă deja cunoscute, precum Goggles Google și Amazon Firefly.

Am testat aplicatia cu 2 imagini: un elicopter de atac Apache unde am avut ca rezultat flying boat si un mouse cu rezultat computer mouse. :)Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache