Actriţa Diane Keaton va primi premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Zurich

Actriţa Diane Keaton va primi premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Zurich

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia, care va avea loc în perioada 25 septembrie - 5 octombrie, potrivit hollywoodreporter.com.

Diane Keaton (Imagine: Hepta)

Diane Keaton, în vârstă de 68 de ani, va primi distincţia în timpul unei festivităţi care va avea loc pe 1 octombrie. Cel mai recent film al actriţei, "And So It Goes", o comedie romantică regizată de Rob Reiner, în care joacă alături de Michael Douglas, va fi proiectat în festival.

Printre actorii care au primit în trecut premiul Golden Icon se mai numără Hugh Jackman, Richard Gere şi Sean Penn.

Diane Keaton a fost nominalizată de patru ori la premiile Oscar şi a câştigat acest trofeu în 1978, pentru rolul din "Annie Hall", de Woody Allen. Cu nouă nominalizări la premiile Globul de Aur, a primit preţioasa distincţie pentru acelaşi rol din "Annie Hall", dar şi pentru rolul din "Ceva, ceva tot o ieşi" (2003). Printre filmele în care a mai jucat se numără "Clubul nevestelor părăsite" (1996), "Matinal cu scandal" (2010) şi "Nuntă cu peripeţii" (2013).

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Film de la Zurich va include, pentru prima dată, şi o serie de proiecţii de gală. Astfel, vor fi proiectate, în premieră, filme precum "Manglehorn", în regia lui David Gordon Green, "Birdman", cel mai recent lungmetraj al regizorului Alejandro González Iñárritu, "My Old Lady", de Israel Horovitz, documentarul "National Gallery", al lui Frederick Wiseman, drama "The Cut", a lui Fatih Akin, "Le Meraviglie", realizat de Alice Rohrwacher, şi drama muzicală "Whiplash", regizată de Damien Chazelle.

Programul complet al Festivalului Internaţional de Film de la Zurich va fi anunţat pe 11 septembrie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina