Africa de Sud: Un rinocer a supraviețuit miraculos după ce braconierii i-au tăiat cornul

Rinocerul Hope, în vârstă de patru ani, este pe cale să se vindece după ce braconierii i-au tăiat cornul și apoi a fost supus unei operații care i-a salvat viața, scrie marți 20minutes.ch.

Femela a supraviețuit unui atac brutal într-un parc din Africa de Sud. Braconierii au imobilizat mai întâi animalul cu ajutorul unui tranchilizant și apoi i-au tăiat cornul. Câteva zile mai târziu, oameni din personalul Parcului natural Lombardini din provincia Cap-East au găsit rinocerul grav rănit. Hope a fost operată cu succes săptămâna trecută, anunță un ONG local. Medicii au curățat și dezinfectat rana care măsura 50 de centimetri pe 28.

Se întâmplă foarte rar ca un rinocer să supraviețuiască unui astfel de atac. Anul trecut, 1.200 de rinoceri au fost uciși în Africa de Sud, acest număr crescând constant în ultimii ani.

'Dacă o putem salva pe Hope și să facem astfel încât să se reproducă, putem considera că am contribuit la supraviețuirea speciei', spune medicul veterinar Gerhard Steenkamp de la Universitatea din Pretoria. El face parte din grupul Saving the Survivors, care se ocupă de rinocerii răniți de braconieri. Potrivit lui, Hope se va vindeca complet într-un an.

Coarnele de rinocer sunt deosebit de apreciate în Asia, unde medicina tradițională le utilizează ca leac în anumite boli, amintește 20minutes.ch. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I