"After", cartea descărcată pe internet de un miliard de ori

Anna Todd, o tânără romancieră de 25 de ani, a scris cartea "After" pe un site de scriere comunitar. Povestea ei s-a bucurat de un succes atât de mare încât a fost și publicată, urmând să fie ecranizată în curând pentru marele ecran, relatează metronews.fr.

Foto: (c) Angelo BREZOIANU / AGERPRES ARHIVĂ

Până în prezent au fost înregistrate un miliard de descărcări pe internet, Anna Todd fiind fenomenul literar al momentului. Și-a scris lucrarea "After" în direct pe internet, lăsând internauții să descopere săptămânal un nou capitol al aventurilor personajului Tessa, eroina sa.

Totul a început în urmă cu un an, în Texas, când Anna s-a înscris pe site-ul de scriere comunitar Wattpad, care găzduiește autori în devenire, dornici să își facă cunoscute textele. A urmărit mai întâi scrieri ale unor internauți, începând apoi să scrie și ea. "Nu știu cum să spun altfel: sunt o cititoare ajunsă scriitoare. Scriu pe telefon când sunt la magazin, când mă plictisesc la plimbare", a afimat ea într-un interviu difuzat de Rue89.

Anna Todd a câștigat în scurt timp o mulțime de fani, care puteau interveni în scenariu. Petrecea opt ore pe zi online scriind noi capitole și discutând pe marginea lor cu cititorii. Ziariști americani au început să se intereseze de acest fenomen și câteva reviste pentru femei i-au dedicat câteva articole.

După mai puțin de un an, cartea i-a fost publicată și distribuită în librării. Romanul a fost cumpărat până în prezent de 26 de țări, iar drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Paramount. Eroina din "After" descoperă sexualitatea cu băiatul rău din facultate, Hardin, cartea alternând întâmplări adolescentine cu pasaje ușor erotice. Scriitoarea a mărturisit că s-a inspirat din Harry Stiles, liderul grupului One Direction, pentru a-și crea personajul.

Fără îndoială că volumul Annei Todd nu va revoluționa literatura, însă povestea ei este în sine subiect pentru un nou roman. "Am scris cartea la calculator, așa ca scuzați-mă dacă există și câteva greșeli de ortografie", le spune ea celor dornici să citească aventurile Tessei pe Wattpad.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…