Albii deţin supremaţia la Hollywood. Actriţele latino, cele mai multe roluri nud

Albii deţin supremaţia la Hollywood. Actriţele latino, cele mai multe roluri nud

Hispanicii, care reprezintă 17% din populaţia Statelor Unite ale Americii, nu sunt preferaţii Hollywoodului când vine vorba de roluri. Studiul, realizat pe 100 de filme cu cele mai mari încasări în 2013, arată că doar 4,9 % din actorii ce au jucat în aceste producţii sunt de origine latină.

Ponderea este dezechilibrată, cred autorii studiului, mai ales în condiţiile în care, din totalul spectatorilor care cumpără bilete la cinema 25% sunt hispanici.

În schimb, atunci când au fost contabilizate scenele nud cu actriţe, starurile hispanice domină, fiind distribuite în cele mai multe secvenţe „deocheate“.


38% din actriţele de origine latină care au jucat în filme în 2013 au avut roluri ce presupuneau nuditate parţială sau totală. „Există acest stereotip la Hollywood, că actriţele hispanice sunt femei sexy, că sunt sex-simboluri“, a declarat Roselyn Sanchez, o vedetă portoricană care a apărut în filme precum „Act of Valor“ şi „Rush Hour 2“.

Anul trecut a fost, în schimb, unul prolific pentru actorii de culoare, aceştia obţinând 14% din roluri (13% din americani sunt persoane de culoare).

În 2013 au fost lansate filme precum „12 ani de sclavie“, premiat, de altfel, cu Oscarul pentru Cel mai bun film, dar şi „Majordomul“ şi „Fruitvale Station“, în distribuţiile cărora predomină actorii de culoare (Chiwetel Ejiofor şi Lupita Nyong’o în „12 ani de sclavie“, Forest Whitaker şi Oprah Winfrey în „Majordomul“).

Studiul realizat de University of Southern California a luat în calcul 3.932 de actori, care au apărut în cele 100 de filme şi care au avut cel puţin o replică.

Nici minorităţile sexuale nu au o viaţă prea uşoară la Hollywood, potrivit unui alt studiu realizat de GLAAD (o asociaţie americană care protejează drepturile homosexualilor, lesbienelor şi transsexualilor).

Potrivit acestora, în 2013, d oar 17 pelicule din 102 au avut personaje gay, bisexuale sau transsexuale , iar în multe dintre ele aceste personaje au fost prezentate în mod negativ sau defăimător.


Michael Douglas, în rolul pianistului gay Liberace

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu