Albii deţin supremaţia la Hollywood. Actriţele latino, cele mai multe roluri nud

Albii deţin supremaţia la Hollywood. Actriţele latino, cele mai multe roluri nud

Hispanicii, care reprezintă 17% din populaţia Statelor Unite ale Americii, nu sunt preferaţii Hollywoodului când vine vorba de roluri. Studiul, realizat pe 100 de filme cu cele mai mari încasări în 2013, arată că doar 4,9 % din actorii ce au jucat în aceste producţii sunt de origine latină. 

Ponderea este dezechilibrată, cred autorii studiului, mai ales în condiţiile în care, din totalul spectatorilor care cumpără bilete la cinema 25% sunt hispanici.

În schimb, atunci când au fost contabilizate scenele nud cu actriţe, starurile hispanice domină, fiind distribuite în cele mai multe secvenţe „deocheate“.


38% din actriţele de origine latină care au jucat în filme în 2013 au avut roluri ce presupuneau nuditate parţială sau totală. „Există acest stereotip la Hollywood, că actriţele hispanice sunt femei sexy, că sunt sex-simboluri“, a declarat Roselyn Sanchez, o vedetă portoricană care a apărut în filme precum „Act of Valor“ şi „Rush Hour 2“.

Anul trecut a fost, în schimb, unul prolific pentru actorii de culoare, aceştia obţinând 14% din roluri (13% din americani sunt persoane de culoare).

   

În 2013 au fost lansate filme precum „12 ani de sclavie“, premiat, de altfel, cu Oscarul pentru Cel mai bun film, dar şi „Majordomul“ şi „Fruitvale Station“, în distribuţiile cărora predomină actorii de culoare (Chiwetel Ejiofor şi Lupita Nyong’o în „12 ani de sclavie“, Forest Whitaker şi Oprah Winfrey în „Majordomul“).

Studiul realizat de University of Southern California a luat în calcul 3.932 de actori, care au apărut în cele 100 de filme şi care au avut cel puţin o replică.

Nici minorităţile sexuale nu au o viaţă prea uşoară la Hollywood, potrivit unui alt studiu realizat de GLAAD (o asociaţie americană care protejează drepturile homosexualilor, lesbienelor şi transsexualilor). 

Potrivit acestora, în 2013, doar 17 pelicule din 102 au avut personaje gay, bisexuale sau transsexuale, iar în multe dintre ele aceste personaje au fost prezentate în mod negativ sau defăimător.


Michael Douglas, în rolul pianistului gay Liberace

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani