Alimentele etichetate ca sănătoase sunt consumate în exces, ceea ce contribuie, în mod ironic, la creșterea obezității (studiu)

Alimentele etichetate ca sănătoase sunt consumate în exces, ceea ce contribuie, în mod ironic, la creșterea obezității (studiu)

Alimentele reputate a fi sănătoase sunt considerate și mai puțin sățioase. Prin urmare, consumatorii tind să mănânce mai mult, de teamă că nu-și vor satisface pe deplin foamea, conform site-ului foodpsychology.cornell.edu. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în Journal of the Association for Consumer Research, care a demonstrat că alimentele sănătoase sunt adesea percepute ca fiind mai puțin hrănitoare.

Cercetători de la Universitatea din Texas (SUA) au supus mai multe grupuri de studenți unor teste diferite și au descoperit că alimentele descrise ca fiind sănătoase sunt consumate în cantitate mai mare. Rezultatele sugerează că recenta proliferare a etichetării produselor alimentare sănătoase poate contribui, în mod ironic, la epidemia de obezitate mai degrabă decât să o reducă. În mod surprinzător, chiar și consumatorii care spun că nu sunt de acord cu ideea că alimentele sănătoase sunt mai puțin hrănitoare decât alimentele nesănătoase, sunt supuși totuși acelorași prejudecăți.

Autorii consideră că cercetarea lor relevă necesitatea definirii unei strategii pentru a schimba obiceiurile de consum. Ei sugerează revizuirea modului în care sunt etichetate produsele alimentare considerate sănătoase prin evidențierea aspectului lor hrănitor, astfel încât consumatorii să poată folosi aceste informații pentru a evita supraalimentarea.

AGERPRES www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…