Americanii vor să ştie când eşti sarcastic pe Internet

NSA, unul dintre serviciile secrete americane, vrea să descopere sarcasmul pe Internet, iar pentru asta se va apuca să analizeze foarte multe date de pe reţelele sociale. Dar nu se va opri la atât. Va dezvolta o gamă de unelte digiale care să-i permită să descopere oamenii cu influenţă din social media, să analizeze fluxuri mari de date în timp real, să aibă acces la date vechi de pe Twitter şi să cartografieze conflictele şi evenimentele sociale, scrie Washington Post.

Probabil că ştirea ar trebui să fie alta, nu că NSA vrea să identifice sarcasmul online, ci că va face software-ul compatibil cu Internet Explorer 8. Asta pentru că, ei bine, sunt oameni cu viziune, dar nu şi cu programele la zi. Între timp, Microsoft a publicat şi versiunea 11 pentru browser-ul său. Revenind la sarcasm, Departamentul Securităţii de Stat a încercat în 2011 să folosească social media pentru a monitoriza pulsul societăţii faţă de diversele operaţiuni ale SUA. Atunci, a fost dată în judecată şi a pierdut.

Ed Donovan, purtător de cuvânt pentru NSA, spune că programul dezvoltat de această agenţiei i-ar permite să monitorizeze atât reacţiile cetăţenilor faţă de anumite probleme, cât şi modul în care evoluează online unele evenimente. El a dat şi un exemplu din 2009, când oamenii au rămas blocaţi într-un tunel de sub Capitoliu. Consideră că dacă exista un astfel de grad de monitorizare, s-ar fi putut face ceva.

„Abilitatea de a detecta sarcam şi răspunsuri false sunt doar două elemente dintr-o listă mai mare de 16 până la 18 lucruri pe care vrem să ştim să le interpretăm“, a mai spus Donovan. Vor folosi mai ales Twitter, acolo unde evenimentele se derulează mult mai repede decât pe Facebook şi oamenii sunt mai implicaţi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel