Americanii vor să ştie când eşti sarcastic pe Internet

Americanii vor să ştie când eşti sarcastic pe Internet

NSA, unul dintre serviciile secrete americane, vrea să descopere sarcasmul pe Internet , iar pentru asta se va apuca să analizeze foarte multe date de pe reţelele sociale. Dar nu se va opri la atât. Va dezvolta o gamă de unelte digiale care să-i permită să descopere oamenii cu influenţă din social media, să analizeze fluxuri mari de date în timp real, să aibă acces la date vechi de pe Twitter şi să cartografieze conflictele şi evenimentele sociale, scrie Washington Post .

Probabil că ştirea ar trebui să fie alta, nu că NSA vrea să identifice sarcasmul online, ci că va face software-ul compatibil cu Internet Explorer 8. Asta pentru că, ei bine, sunt oameni cu viziune, dar nu şi cu programele la zi. Între timp, Microsoft a publicat şi versiunea 11 pentru browser -ul său. Revenind la sarcasm, Departamentul Securităţii de Stat a încercat în 2011 să folosească social media pentru a monitoriza pulsul societăţii faţă de diversele operaţiuni ale SUA. Atunci, a fost dată în judecată şi a pierdut.

Ed Donovan, purtător de cuvânt pentru NSA, spune că programul dezvoltat de această agenţiei i-ar permite să monitorizeze atât reacţiile cetăţenilor faţă de anumite probleme, cât şi modul în care evoluează online unele evenimente. El a dat şi un exemplu din 2009, când oamenii au rămas blocaţi într-un tunel de sub Capitoliu. Consideră că dacă exista un astfel de grad de monitorizare, s-ar fi putut face ceva.

„Abilitatea de a detecta sarcam şi răspunsuri false sunt doar două elemente dintr-o listă mai mare de 16 până la 18 lucruri pe care vrem să ştim să le interpretăm“, a mai spus Donovan. Vor folosi mai ales Twitter, acolo unde evenimentele se derulează mult mai repede decât pe Facebook şi oamenii sunt mai implicaţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?