Balada JAVREI-Ce te guduri, Victore?

Balada JAVREI-Ce te guduri, Victore?

După 16 noiembrie, am evitat să mai scriu despre bietul Ponta pentru că sunt un om milos și nu îmi place să dau în oameni căzuți. De câteva zile, însă, mila mi s-a transformat în greață. Pentru că văd cu stupoare cum ”marele” lider al PSD refuză să se ridice în două picioare, ca un bărbat, preferând să umble în patru labe, ca un cățel.

- Ce te guduri, Victore, 

Fără minte, fără gând,
Ca un pudel tremurând?
- De ce nu m-aş gudura,
Dacă trece vremea mea!
Votul scade, ura creşte
Şi partidul mi-l răreşte.
Bate neamțul țara lungă -
Toți lingăii mi-i alungă;
Zice neamțul dintr-o parte -
Dragnea-i ici, Geonă-i departe.
Şi de ce să nu mă plec,
Dacă voturile-mi trec!
Peste vârfuri de antene
Trec în salturi grobiene,
Ducând visurile mele
Şi mintiuța mea cu ele.
Şi se duc tot scheunând,
Rațiunea-ntunecând,
Şi se duc ca știrile,
Scuturând minciunile,
Şi mă lasă tot prostit,
Pricăjit şi jerpelit
Şi cu Șova singurel,
De mă-ngân numai cu el!

Hai, am înțeles că premierul a tot mers, umil și spășit, pe la consultări cu noul președinte al României, ca să ia și el pulsul, să vadă dacă și Iohannis îl ține în șuturi sau poate are norocul să nu observe ce nas lung și în continuă creștere are. Hai, am înghițit în sec de câteva ori, văzându-l cum se gudură zglobiu printre picioarele proaspătului stăpân de la Cotroceni, în încercarea de a arăta poporului nervos ce mare prieten e cu noul lor idol, să îl iubească iar lumea și pe el un picuțel...

Dar, să arunci pe piață un ”Pact pentru autostrăzi”, la doar câteva zile după ce președintele a lansat un ”Acord pentru Apărare”, e strigător la cer de ridicol. Gestul ăsta nu trebuia făcut oricât i-ar fi spus strategii de partid că așa mai neutralizează o parte dintre punctele mediatice câștigate de Iohannis și, în același timp, îi vampirizează aura politică, făcând ”ce face popa”. Nu scria destul de mare pe spatele lui Ponta COPY/PASTE?... Nuuuuu! Au ținut neapărat să îl și îngroașe cu trafaletul.

Când, însă, plusezi și arunci pe piață încă un ”Pact” (de data asta cică pentru Cultură, dar tema e deja total irelevantă), e semn că disperarea ți-a luat orice urmă de bun simț, că nu mai ai pic de rațiune și ești dus rău cu pluta. Da`, răăăăăău!

Și, nu vă faceți iluzii, circul de doi bani nu se va termina aici! E de așteptat ca fiecare miniștru să îi livreze câte un Pact propriu doctorului Ponta  (tot la câte trei zile, ca să nu se încurce mediatic - strategie, muică!). Pentru că, după mințile socialiste, asta pare a fi chintesența salvării Guvernului Ponta de la implozie: îngânarea tâmpă a ideilor lui Iohannis.

Ce mai epifanie, Ponto! Ce mai blasfemie, Fireo!

Și iaca așa, marele luptător împotriva ”tiranului de la Cotroceni” s-a transformat în mica slugă a celui ce i-a urmat Băsescului pe scaun. Și iaca așa, pisicul roșu revoluționar s-a metamorfozat într-un pudel roz de bordel. Curat progres: după doi ani de putinizare, PSD a eșuat lamentabil în pudelizare...

Acum, serios... Mi se pare mie sau la oamenii ăștia nu spațiul e ultima frontieră, ci prostia?!...

Cristian Bodea, Senator PNL

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital