Barack Obama a vizitat Stonehenge:

Barack Obama a vizitat Stonehenge:

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat încântat, vineri, de ansamblul Stonehenge, din sud-vestul Marii Britanii, unde a mers într-o vizită turistică surpriză după un summit NATO deosebit de încărcat la Newport.

"Cât de extraordinar este!", a afirmat preşedintele, plimbându-se printre megaliţii gigantici care atrag un milion de vizitatori pe an.

"L-am tăiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau să le fac până la sfârşitul vieţii!", a adăugat el, ca răspuns la întrebarea dacă este un loc pe care voia să îl viziteze.

 

"Este spectaculos, spectaculos. Este într-adevăr un loc special", a apreciat liderul american care, cu câteva ore înainte, promitea să învingă islamiştii din Irak sau să îşi apere aliaţii NATO.

Acest templu, care cântăreşte până la 28 de tone, ar fi fost construit din anul 3.000 î.H până în 2.300 î.H.

Dar misterul rămâne asupra modului în care megaliţii au fost transportaţi, ridicaţi şi aliniaţi la mişcarea soarelui.

Potrivit muzeului situat în apropiere, Stonehenge ar fi fost un loc de înmormântare, având în vedere mormintele găsite la faţa locului sau un loc de pelerinaj din cauza puterii curative atribuite pietrelor transportate la Stonehenge din Ţara Galilor vecină.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu