BIOGRAFIE: Valentin Nicolau, fost preşedinte al TVR, dar şi un iubitor al cărţilor şi teatrului

BIOGRAFIE: Valentin Nicolau, fost preşedinte al TVR, dar şi un iubitor al cărţilor şi teatrului

Valentin Nicolau, proprietarul grupului editorial Nemira, a fost ataşat de-a lungul vieţii sale atât de industriile cărţii şi teatrului, în calitate de scriitor şi dramaturg, dar şi de audiovizual, fiind preşedinte-director general al Televiziunii Române, în perioada 2002 şi 2005.

Valentin Nicolau a murit, marţi seară, la vârsta de 54 de ani , în urma unui stop cardio-respirator, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

El a fost dus de urgenţă la Spitalul Universitar, marţi seară, fiind în stop cardio-respirator. Decesul a fost declarat după 45 de minute în care s-au făcut manevre de resuscitare.

Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, Valentin Nicolau, în vârstă de 54 de ani, a fost de formaţie geofizician.

Valentin Nicolau s-a născut pe 22 iunie 1960, la Bucureşti. A urmat cursurile Liceului "Spiru Haret" şi apoi s-a înscris la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti, pregătindu-se pentru o meserie în care "ai mult timp liber şi nu ai şefi", potrivit site-ului său personal.

Conform sursei citate, aventura sa a început însă cu mult înainte. În timpul vacanţelor a lucrat ca hamal, sondor, marinar, meditator de matematică şi fizică şi ca tehnician geofizician pe vase de cercetări marine. A fost "mărţişorist", pictor, a înrămat şi a vândut tablouri.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...