"Birdman", desemnat cel mai bun film de Sindicatul producătorilor americani

"Birdman", desemnat cel mai bun film de Sindicatul producătorilor americani

"Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, a primit premiul pentru cel mai bun film din partea Sindicatului producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA), a cărui a 26-a gală a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, transmite Reuters.

"Birdman", desemnat cel mai bun film de Sindicatul producătorilor americani

Această dramă cu accente comice, regizată de cineastul mexican Alejandro Gonzalez Iñárritu, despre un fost actor din filme cu supereroi care vrea să regăsească gloria de odinioară cu ajutorul unui spectacol de teatru, este considerată unul dintre marii favoriţi la premiile Oscar 2015, care vor fi decernate pe 22 februarie. "Birdman" a fost nominalizat la nouă premii Oscar, printre care cele pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor în rol principal (Michael Keaton).

Lungmetrajul, turnat aproape integral într-un teatru de pe Broadway, îl are în rolul principal pe Michael Keaton, alături de Emma Stone, Edward Norton şi Naomi Watts, şi a fost recompensat deja cu premiile Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun actor.

Mulţi dintre cei aproximativ 6.700 de membri ai Sindicatului producătorilor americani fac parte şi din Academia de film americană, organizaţia care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obţinerea acestor statuete.

Astfel, în ultimii şapte ani, lungmetrajul premiat de Sindicatul producătorilor americani a primit şi premiul Oscar pentru cel mai bun film: 2014 - "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, 2013- "Argo", de Ben Affleck, 2012 - "Artistul/ The Artist", de Michel Hazanavicius, 2011- "Discursul regelui/ The King's Speech", de Tom Hooper, 2010 - "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, 2009 - "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, 2008 - "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men", de Joel şi Ethan Coen.

Tot sâmbătă, Sindicatul producătorilor americani a ales cel mai bun film animat al anului - "Marea aventură LEGO/ LEGO Movie", de Chris Miller şi Phil Lord -, care însă nu a primit o nominalizare la Oscar anul acesta.

De asemenea, premiul PGA pentru cel mai bun documentar i-a revenit peliculei "Life Itself", de Steve James, despre viaţa şi cariera renumitului critic de film Roger Ebert.

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, "Fargo" a primit premiul pentru cel mai bun serial TV, iar "Breaking Bad" şi "Orange is the new black" au primit premiile pentru cel mai bun episod într-o dramă, respectiv o comedie.

Gala premiilor Sindicatului producătorilor americani a avut loc la Hyatt Regency Century Plaza din Los Angeles.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean