Brian May a plătit 12.500 de euro pentru a-şi transporta chitara în avion, la

Brian May, membru al trupei rock Queen, a plătit 12.500 de euro pentru a-şi putea transporta chitara cu avionul, la "business class", nedorind să rişte ca instrumentul muzical să fie transportat cu celelalte bagaje de frică să nu fie deteriorat, informează contactmusic.com.

Celebrul chitarist Brian May, în vârstă de 67 de ani, a zburat de la Londra la Los Angeles, pentru a susţine un recital, marţi, la gala Classic Rock Awards de la Hollywood. Potrivit tabloidului Daily Mail, când artistul a efectuat formalităţile de îmbarcare, s-a temut că această chitară electrică "red Special" va fi deteriorată dacă va fi transportată în cala de bagaje a avionului companiei British Airways.

Instrumentul are o mare valoare sentimentală pentru May, chitara "Red Special" fiind construită chiar de artist, în urmă cu 40 de ani, în atelierul tatălui său, de lângă casa natală din Feltham, Middlesex, Marea Britanie.

"Nici nu se punea problema ca May să permită ca instrumentul să fie transportat ca orice alt bagaj. Un membru al echipei sale şi chitara au fost mutaţi la clasa business, unde May a trebuit să cumpere un nou bilet pentru chitara sa pentru că instrumentul nu încăpea în compartimentul de bagaje de deasupra capului. Cumpărarea unui loc era singura opţiune şi el a avut grijă ca instrumentul să beneficieze de cel mai bun tratament. Sunt puţine lucruri pentru care Brian are o pasiune la fel de mare ca pentru chitara sa", a declarat o sursă apropiată artistului, pentru tabloidul Daily Mail.

Brian May este chitarist şi membru fondator al legendarei trupe rock Queen.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Freddie Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…