Buncărul în care Hitler și-a petrecut ultimele zile va fi transformat în obiectiv turistic

Buncărul în care Hitler și-a petrecut ultimele zile va fi transformat în obiectiv turistic

Buncărul unde Hitler și-a petrecut ultimele zile de viață va fi reconstruit și va deschis publicului spre vizitare în această vară, în cadrul unui proiect al Muzeului spionajului din Oberhausen, conform lepoint.fr.

Directorul muzeului, Ingo Mersmann, a oferit asigurări, într-un interviu pentru cotidianul The Local, că nu există niciun fel de intenții pentru crearea unui loc de pelerinaj pentru extremiștii care îl consideră pe Hitler 'un erou' și că a inclus în proiect o serie de măsuri care să prevină acest lucru.

Apartamentul liderului nazist, biroul secretarei personale și camera doctorului lui Hitler vor fi refăcute în cadrul proiectului buncărului.

Arhitecții desemnați pentru realizarea planurilor buncărului sunt ajutați de trei istorici care folosesc informațiile găsite în arhivele federale, recuperate după ce fuseseră luate de trupele sovietice.

Reconstituirea buncărului lui Hitler ar putea deveni un loc care să dea naștere multor sensibilități, notează LePoint.fr. La deschiderea muzeului Madame Tussauds din Berlin, la 5 iulie 2008, al doilea vizitator — un fost polițist aflat în șomaj — a decapitat statuia lui Hitler strigând 'Niciodată război!'.

Desfășurată pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați și organizată în 18 secțiuni diferite (biroul agentului, recuzita de specialitate, servicii secrete din întreaga lume, spioni celebri, filme, tineri spioni, războiul rece, armele spionilor, spionaj aerian, supraveghere și înregistrare, criptare și decodificare, mituri și legende, circuitul de pregătire a agenților, stocarea digitală a informațiilor, viruși, supravegherea căminului, spionaj economic și protecția datelor, noile perspective ale spionajului) 'TOP SECRET — The Secret World of Espionage' este cea mai cuprinzătoare expoziție de gen din lume.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa