Capul lui Friedrich Murnau, regizorul filmului 'Nosferatu', a fost furat din cavou

Capul lui Friedrich Murnau, regizorul filmului 'Nosferatu', a fost furat din cavou

Capul lui Friedrich Wilhelm Murnau, regizorul filmului 'Nosferatu', una din capodoperele cinematografiei expresioniste germane, a fost furat din cavou, a anunțat conducerea cimitirului Stahndorf din apropierea Berlinului. Autorii furtului au vizat doar cadavrul artistului, sicriele fraților săi, aflate în același cavou, rămânând intacte, potrivit aceleiași surse, citate de agenția DPA.

Întrebat de cotidianul Bild, directorul cimitirului a spus că este 'sigur că faptele s-au produs între 4 și 12 iulie', relatează miercuri AFP. 'Cred că ușa cavoului a fost deschisă cu o sârmă', a adăugat el, menționând că a 'avut un șoc' când a deschis sicriul: 'Luaseră capul', a susținut Olaf Ihlefeldt.

Un purtător de cuvânt al poliției berlineze, citat de cotidianul german, afirmă că nu exclude posibilitatea ca faptele să țină de practici 'oculte'.

Născut în 1888, Friedrich Wilhelm Murnau, pe numele său real Friedrich Wilhelm Plumpe, a regizat în 1921 'Nosferatu', un clasic al filmului mut german. A ajuns celebru pe plan internațional cu 'The Last Laugh' (1924), iar filmografia sa mai cuprinde 'Tartuffe' (1925) și 'Faust' (1926). A lucrat la Hollywood din 1926 și a câștigat trei premii Oscar cu 'Sunrise'. Rănit grav într-un accident de mașină în California, a murit în martie 1931, la 42 de ani, cu puțin înainte de lansarea ultimului său film, 'Tabu', încheie AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…