Castelul Pelișor, închis până la sfârșitul lunii, pentru conservare; în noiembrie, va fi închis Peleșul

Castelul Pelișor, închis până la sfârșitul lunii, pentru conservare; în noiembrie, va fi închis Peleșul

Castelul Pelișor din stațiunea prahoveană Sinaia este închis, în această perioadă, pentru efectuarea unor lucrări de curățenie și conservare preventivă, în noiembrie, urmând a fi închis în același scop și Castelul Peleș.

Daniela Voitescu, șeful Secției Relații Publice din cadrul Muzeului Național Peleș, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că Pelișorul va fi închis până la sfârșitul lunii în curs, iar în acest interval vor fi efectuate lucrări de curățenie și conservare, specialiștii verificând totodată starea pieselor cuprinse în expoziția permanentă și făcând o selecție a acelora care au nevoie de restaurare.

"Aceste lucrări se efectuează anual, din anul 1993, când Castelul Pelișor a fost amenajat din casă de creație a scriitorilor și artiștilor români în muzeu. După redeschiderea acestui castel, urmează o perioadă, în intervalul 3-30 noiembrie, în care va fi închis pentru lucrări similare și Castelul Peleș. Luna noiembrie a fost aleasă pentru că s-a constatat că aceasta este o lună în care numărul de vizitatori este mai redus", a precizat Voitescu. Castelul Peleș, care este deschis momentan publicului, poate fi vizitat miercurea, în intervalul 11,00—16,15, și de joi până duminică între orele 9,15 și 16,15, lunea și marțea fiind închis.

Turul parterului costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru pensionari și 5 lei pentru elevi și studenți, în timp ce tariful pentru vizitarea parterului și a etajului I este de 50 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru pensionari și 12,5 lei pentru elevi și studenți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?