Cazul victimei violului prezentat la emisiunea "La Măruţă", închis de CNA fără nicio sancţiune

Cazul victimei violului prezentat la emisiunea "La Măruţă", închis de CNA fără nicio sancţiune

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reluat, marţi, discuţiile în cazul emisiunii "La Măruţă" în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din judeţul Vaslui, singura propunere făcută, de amendă de 100.000 de lei, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

Cazul victimei violului prezentat la emisiunea "La Măruţă", închis de CNA fără nicio sancţiune (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Membrul CNA Florin Gabrea a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei în acest caz, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

"Pentru" aplicarea acestei amenzi au votat doar patru membri ai CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat şi Dorina Rusu), în timp ce ceilalţi şase membri ai Consiliului prezenţi la şedinţa de marţi (Lorand Turos, Viorel Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au votat "împotrivă".

Cazul a fost rediscutat la propunerea Monicăi Gubernat, cea care conduce şedinţa de marţi a Consiliului.

Acelaşi caz a fost discutat şi în şedinţa din 28 iulie, când Florin Gabrea a propus amendarea Pro TV cu 200.000 de lei (amenda maximă posibilă, potrivit legislaţiei audiovizualului). Însă această propunere nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Motivul neîndeplinirii numărului necesar de voturi a fost acela că Pro TV a făcut dovada că a avut acordul tinerei violate şi al mamei acesteia pentru difuzarea identităţii lor în emisiunea "La Măruţă".

Deşi mama victimei a spus, într-un document transmis CNA, că ea şi fiica sa şi-au dat acordul pentru prezentarea identităţii lor în emisiunea "La Măruţă" după difuzarea în direct a acestui program, membrii Consiliului au spus că legislaţia audiovizualului nu face referire la momentul în care trebuie obţinut acest acord.

Astfel, în şedinţa de marţi, membrul CNA Monica Gubernat a propus ca, în viitor, Consiliul să modifice legislaţia audiovizualului astfel încât aceasta să prevadă în mod explicit că acordul trebuie obţinut înainte de difuzarea emisiunii.

Totodată, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a făcut referire la posibilitatea introducerii în legislaţia audiovizualului a unui acord cu prevederi specifice în astfel de cazuri.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 BREAKING General american / „Forțele NATO ar putea captura regiunea puternic fortificată Kaliningrad a Rusiei într-un interval de timp de care nu s-a m…

2 Cine e Mihaela Rădulescu? / Speculațiile presei din Italia

3 VIDEO Schemă mai tâmpă de furt nu există / Cele 30 de mașini de la cancelaria premierului au avut consum mediu de 20 litri / 100 km

4 BREAKING Președintele României, declarații dure despre serviciile secrete într-o publicație germană

5 Uite un articol care chiar merită citit despre „Baronii Hranei”