Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cazul victimei violului prezentat la emisiunea "La Măruţă", închis de CNA fără nicio sancţiune

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reluat, marţi, discuţiile în cazul emisiunii "La Măruţă" în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din judeţul Vaslui, singura propunere făcută, de amendă de 100.000 de lei, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

Cazul victimei violului prezentat la emisiunea "La Măruţă", închis de CNA fără nicio sancţiune (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Membrul CNA Florin Gabrea a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei în acest caz, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

"Pentru" aplicarea acestei amenzi au votat doar patru membri ai CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat şi Dorina Rusu), în timp ce ceilalţi şase membri ai Consiliului prezenţi la şedinţa de marţi (Lorand Turos, Viorel Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au votat "împotrivă".

Cazul a fost rediscutat la propunerea Monicăi Gubernat, cea care conduce şedinţa de marţi a Consiliului.

Acelaşi caz a fost discutat şi în şedinţa din 28 iulie, când Florin Gabrea a propus amendarea Pro TV cu 200.000 de lei (amenda maximă posibilă, potrivit legislaţiei audiovizualului). Însă această propunere nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Motivul neîndeplinirii numărului necesar de voturi a fost acela că Pro TV a făcut dovada că a avut acordul tinerei violate şi al mamei acesteia pentru difuzarea identităţii lor în emisiunea "La Măruţă".

Deşi mama victimei a spus, într-un document transmis CNA, că ea şi fiica sa şi-au dat acordul pentru prezentarea identităţii lor în emisiunea "La Măruţă" după difuzarea în direct a acestui program, membrii Consiliului au spus că legislaţia audiovizualului nu face referire la momentul în care trebuie obţinut acest acord.

Astfel, în şedinţa de marţi, membrul CNA Monica Gubernat a propus ca, în viitor, Consiliul să modifice legislaţia audiovizualului astfel încât aceasta să prevadă în mod explicit că acordul trebuie obţinut înainte de difuzarea emisiunii.

Totodată, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, a făcut referire la posibilitatea introducerii în legislaţia audiovizualului a unui acord cu prevederi specifice în astfel de cazuri.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

5 Marte, pământ românesc! Norica Nicolai susține că ALDE a obținut 15% la alegeri, dar a fost furată: Oamenii îm…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade