Ceasul generalului american MacArthur s-a vândut la licitație cu 66.400 de euro

Ceasul generalului american MacArthur s-a vândut la licitație cu 66.400 de euro

La 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, ceasul generalului american Douglas MacArthur (1880-1964), erou legendar al ultimei conflagrații mondiale pentru acțiunea sa în Pacific, s-a vândut duminică la o licitație organizată la Geneva cu 70.000 de franci elvețieni (66.400 euro), de șapte ori mai mult decât estimarea inițială.

Licitația a fost transmisă pe internet de casa Antiquorum, iar ceasul marca Jaeger-LeCoultre din oțel, model Reverso, a fost adjudecat de un cumpărător din sală. El a fost scos la vânzare de moștenitorii direcți ai generalului, transmite AFP.

Ceasul a fost fabricat în 1935, fiind un model dreptunghiular al mărcii elvețiene Jaeger-LeCoultre, în stil Art Deco. Dedicat la început jucătorilor de polo, asigurând evitarea șocurilor, modelul a fost purtat și de mulți artiști și membri ai aristocrațiilor regale. Autenticitatea ceasului, care poartă pe spate inscripția 'D MAC A' (Douglas MacArthur), este confirmată de familia generalului. Antiquorum îl estimase între 10.000 și 20.000 de franci elvețieni (9.689 și 19.739 euro).

Generalul de armată Douglas MacArthur a murit în 1964, la 84 de ani, iar soția sa, Jean, în anul 2000, amintește AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

5 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?