CNA a prelungit trei licenţe ale televiziunii Naţional TV, deţinută de fraţii Micula

CNA a prelungit trei licenţe ale televiziunii Naţional TV, deţinută de fraţii Micula

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să prelungească licenţele audiovizuale ale staţiilor locale din Reşiţa, Braşov şi Târgu-Mureş ale televiziunii Naţional TV, care este deţinută de societatea ABC Plus Media SA, ai cărei acţionari sunt fraţii Micula.

CNA a analizat, marţi, solicitarea societăţii ABC Plus Media SA de prelungire a licenţelor pentru Naţional TV Reşiţa, care va expira pe 16 ianuarie 2015, pentru Naţional TV Braşov, care va expira pe 6 februarie 2015, şi Naţional TV Târgu-Mureş, care va expira pe 7 februarie 2015.

Asociaţii societăţii ABC Plus Media SA sunt Ioan Micula şi Viorel Micula, cu câte 50%, potrivit site-ului CNA.

Staţiile locale din Reşiţa, Braşov şi Târgu-Mureş ale Naţional TV retransmit integral programul difuzat de staţia centrală de la Bucureşti a televiziunii.

Pe de altă parte, staţia din Târgu-Mureş a Naţional TV a întrerupt emisia pentru 45 zile, din motive tehnice, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

"Emiţătorul de acolo n-a mai putut fi reparat şi am comandat altul. Ne vom încadra în cele 45 de zile (pentru rezolvarea problemelor tehnice, n.r.)", a declarat Nicoleta Popa, reprezentanta societăţii ABC Plus Media, în şedinţa CNA de marţi.

Solicitarea de prelungire a celor trei licenţe a fost aprobată cu unanimitate de voturi de membrii CNA prezenţi la şedinţa de marţi (Gabriel Tufeanu, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Licenţele au fost prelungite până la momentul tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, care este de aşteptat să se întâmple în 2015.

ABC Plus Media SA deţine 15 licenţe audiovizuale, dintre care două pentru Naţional FM (satelit şi reţea naţională), una pentru Favorit FM şi 12 pentru Naţional TV (satelit şi staţii locale).

Societatea ABC Plus Media SA are datorii la bugetul statului, dar a obţinut şi o eşalonare a acestora pentru o perioada de 60 de luni, din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire