CNA a prelungit trei licenţe ale televiziunii Naţional TV, deţinută de fraţii Micula

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să prelungească licenţele audiovizuale ale staţiilor locale din Reşiţa, Braşov şi Târgu-Mureş ale televiziunii Naţional TV, care este deţinută de societatea ABC Plus Media SA, ai cărei acţionari sunt fraţii Micula.

CNA a analizat, marţi, solicitarea societăţii ABC Plus Media SA de prelungire a licenţelor pentru Naţional TV Reşiţa, care va expira pe 16 ianuarie 2015, pentru Naţional TV Braşov, care va expira pe 6 februarie 2015, şi Naţional TV Târgu-Mureş, care va expira pe 7 februarie 2015.

Asociaţii societăţii ABC Plus Media SA sunt Ioan Micula şi Viorel Micula, cu câte 50%, potrivit site-ului CNA.

Staţiile locale din Reşiţa, Braşov şi Târgu-Mureş ale Naţional TV retransmit integral programul difuzat de staţia centrală de la Bucureşti a televiziunii.

Pe de altă parte, staţia din Târgu-Mureş a Naţional TV a întrerupt emisia pentru 45 zile, din motive tehnice, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

"Emiţătorul de acolo n-a mai putut fi reparat şi am comandat altul. Ne vom încadra în cele 45 de zile (pentru rezolvarea problemelor tehnice, n.r.)", a declarat Nicoleta Popa, reprezentanta societăţii ABC Plus Media, în şedinţa CNA de marţi.

Solicitarea de prelungire a celor trei licenţe a fost aprobată cu unanimitate de voturi de membrii CNA prezenţi la şedinţa de marţi (Gabriel Tufeanu, Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Licenţele au fost prelungite până la momentul tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, care este de aşteptat să se întâmple în 2015.

ABC Plus Media SA deţine 15 licenţe audiovizuale, dintre care două pentru Naţional FM (satelit şi reţea naţională), una pentru Favorit FM şi 12 pentru Naţional TV (satelit şi staţii locale).

Societatea ABC Plus Media SA are datorii la bugetul statului, dar a obţinut şi o eşalonare a acestora pentru o perioada de 60 de luni, din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…