Compania Apple, dată în judecată pentru capacitatea de stocare mai redusă a unora din produsele sale

Compania Apple, dată în judecată pentru capacitatea de stocare mai redusă a unora din produsele sale

Compania americană IT Apple este acuzată de utilizatori de publicitate mincinoasă în privința capacității de stocare a produselor sale iPhone, iPad sau iPod care folosesc sistemul de operare iOS 8, scrie sâmbătă AFP.

Foto: (c) Wan Xiang / XINHUA ARHIVĂ

Apple afirmă că unele din modelele sale mai ieftine au 16 gigaocteți, însă doar o cincime este utilizată de cea mai recentă versiune a sistemului de operare (iOS 8), fiind redus astfel spațiul disponibil în realitate, se spune în sesizarea depusă în cursul acestei săptămâni în numele a doi utilizatori din Florida la un tribunal din California.

În plus, compania Apple îi îndeamnă pe utilizatori să achiziționeze spațiu de stocare suplimentar prin serviciul său online iCloud când aparatul își atinge limita, se mai precizează în plângerea formulată. Compania "oferă mai puțină capacitate de stocare decât spune în publicitate pentru a propune mai târziu vânzarea capacității necesare într-un moment de disperare, de exemplu atunci când un consumator încearcă să înregistreze sau să facă fotografii la un concert, la un meci de baschet sau la nunta unui copil sau nepot", adaugă plângerea. Utilizatorii precizează că fiecare gigaoctet lipsă înseamnă circa 400-500 de fotografii de înaltă rezoluție.

Avocații celor care au înaintat plângerea împotriva Apple încearcă să obțină în instanță statutul de procedură în nume colectiv, precum și condamnarea companiei IT la restituirea profiturilor realizate din comercializarea aparatelor vizate.

Până în prezent compania Apple nu a răspuns întrebărilor adresate de AFP.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Lelia Bretan)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul