Costumul purtat de premierul indian la întâlnirea cu președintele american, vândut cu 690.000 de dolari

Un costum purtat de premierul indian, Narendra Modi, la întâlnirea sa din 25 ianuarie cu președintele american, Barack Obama, a fost vândut vineri cu 43,1 milioane de rupii (693.280 de dolari) în cursul unei licitații în scop caritabil organizată în statul Gujarat, din vestul Indiei, relatează EFE.

De culoare albastru închis, costumul, pe care apare și monograma înaltului demnitar, a fost adjudecat de un comerciant de diamante, Hitesh Laljibhai Patel, după o licitație foarte strânsă, care a durat trei zile.

În total, 455 de obiecte au fost puse în vânzare la licitația din orașul Surat, din statul condus de Modi înainte de a deveni prim-ministru, în luna mai 2014, după cum a informat presa locală. Fondurile obținute vor fi folosite pentru operațiuni de curățare a fluviului Gange, care traversează partea de nord a Indiei și ale cărui ape sunt foarte poluate.

Narendra Modi a folosit respectivul costum atunci când l-a primit, la New Delhi, pe șeful de la Casa Albă, la începutul vizitei acestuia de trei zile în India, în cursul căreia relațiile dintre cele două mari democrații din lume au înregistrat progrese în domeniul energiei nucleare folosite în scopuri nemilitare și în materie de apărare. În acea zi de 25 ianuarie, cei doi au băut ceai și s-au plimbat neînsoțiți prin grădinile palatului în care a avut reuniunea, ca o dovadă simbolică a bunei comunicări personale dintre ei.

Opoziția indiană l-a criticat, la acea vreme, pe premier pentru costumul său luxos, despre care s-a spus că ar fi costat aproximativ un milion de rupii (16.085 de dolari).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

3 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

4 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

5 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion