Costumul purtat de premierul indian la întâlnirea cu președintele american, vândut cu 690.000 de dolari

Costumul purtat de premierul indian la întâlnirea cu președintele american, vândut cu 690.000 de dolari

Un costum purtat de premierul indian, Narendra Modi, la întâlnirea sa din 25 ianuarie cu președintele american, Barack Obama, a fost vândut vineri cu 43,1 milioane de rupii (693.280 de dolari) în cursul unei licitații în scop caritabil organizată în statul Gujarat, din vestul Indiei, relatează EFE.

De culoare albastru închis, costumul, pe care apare și monograma înaltului demnitar, a fost adjudecat de un comerciant de diamante, Hitesh Laljibhai Patel, după o licitație foarte strânsă, care a durat trei zile.

În total, 455 de obiecte au fost puse în vânzare la licitația din orașul Surat, din statul condus de Modi înainte de a deveni prim-ministru, în luna mai 2014, după cum a informat presa locală. Fondurile obținute vor fi folosite pentru operațiuni de curățare a fluviului Gange, care traversează partea de nord a Indiei și ale cărui ape sunt foarte poluate.

Narendra Modi a folosit respectivul costum atunci când l-a primit, la New Delhi, pe șeful de la Casa Albă, la începutul vizitei acestuia de trei zile în India, în cursul căreia relațiile dintre cele două mari democrații din lume au înregistrat progrese în domeniul energiei nucleare folosite în scopuri nemilitare și în materie de apărare. În acea zi de 25 ianuarie, cei doi au băut ceai și s-au plimbat neînsoțiți prin grădinile palatului în care a avut reuniunea, ca o dovadă simbolică a bunei comunicări personale dintre ei.

Opoziția indiană l-a criticat, la acea vreme, pe premier pentru costumul său luxos, despre care s-a spus că ar fi costat aproximativ un milion de rupii (16.085 de dolari).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”