Cum puteţi dezactiva opţiunea "mesaj citit" din Facebook Messenger

În urmă cu câţiva ani, aplicaţia de mesagerie instantă a Facebook nu arăta expeditorului unui mesaj dacă destinatarul a văzut sau nu mesajul trimis, permiţând celui din urmă să răspundă cu întârziere, fără ca relaţia cu expeditorul să aibă de suferit.

Cum puteţi dezactiva opţiunea "mesaj citit" din Facebook Messenger

Însă în prezent, acest lucru nu mai este posibil, după ce platforma de socializare online a introdus în aplicaţia Messenger funcţia care arată când mesajul a fost văzut de destinatar.

Potrivit independent.co.uk, există soluţii pentru dezactivarea acestei funcţii, astfel încât destinatarul să-şi poată acorda tot timpul necesar înainte de a confirma citirea mesajului.

În cazul utilizatorilor de Facebook Messenger care comunica utilizând un calculator, soluţia este reprezentată de un mică aplicaţie, o extensie intitulată Facebook Unseen, ce se instalează în browserul Chrome. Aceasta funcţionează prin eliminarea liniei de cod care marchează mesajele ca fiind citite, atunci când folosiţi Facebook Messenger.

Pentru cei care comunică folosind serviciul Facebook Messenger pe telefonul mobil sau tabletă, soluţia este instalarea aplicaţiei Unread, din magazinul de aplicaţii. Dezavantajul acesteia, spre deosebire de utilizarea extensiei de Chrome de pe calculator, este că nu permite trimiterea de mesaje, ci doar citirea mesajelor primite.

Dezavantajul de a utiliza aplicaţii externe pentru a nu afişa expeditorului informaţia referitoare la cititrea sau nu a unui mesaj ar putea dispărea dacă Facebook va decide să ofere utilizatorilor mesageriei sale opţiunea de a activa sau nu notificarea expeditorului în momentul citirii mesajului, aşa cum a procedat relativ recent serviciul Whatsapp, prin afişarea unor bife de culoare albastră doar în momentul în care mesajele sunt citite, deşi această opţiune este disponibilă, şi în cazul aceste aplicaţii, doar utilizatorilor de telefoane mobile care au sistem de operare Android.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

3 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata