De ziua ei, Angela Merkel a primit un buchet de flori din partea parlamentarilor germani

De ziua ei, Angela Merkel a primit un buchet de flori din partea parlamentarilor germani

Cancelarul german Angela Merkel, care împlinește vineri 61 de ani, a primit un buchet de flori din partea Bundestagului, Camera inferioară a parlamentului german, care urmează în cursul zilei să se pronunțe în privința continuării negocierilor pentru al treilea program de asistență financiară pentru Atena, informează EFE.

În numele tuturor deputaților, președintele Bundestagului, Norbert Lammert, i-a urat succes Angelei Merkel în anul care vine în toate acțiunile pe care le va întreprinde în Germania, precum și în ceea ce privește responsabilitățile sale în Europa.

Merkel, care la sfârșitul anului va împlini 10 ani de când a devenit cancelar, s-a limitat să încuviințeze din cap în aplauzele deputaților, după care s-a dus la tribună pentru a pleda în favoarea acordului la care s-a ajuns luni la Bruxelles între Atena și liderii zonei euro.

Înainte de a prezenta argumentele economice și juridice, cancelarul german le-a cerut parlamentarilor să-și imagineze, fie și pentru o clipă, cozi lungi de pensionari disperați în Germania, în fața unor bănci închise și care încearcă să scoată 120 de euro pe săptămână. Această imagine, a spus ea, lasă să se întrevadă situația dramatică de la sfârșitul săptămânii trecute, și miza reuniunii începută duminică la Bruxelles și încheiată printr-un acord, luni dimineață, după 17 ore de negocieri, evitându-se un colaps financiar în Grecia și o probabilă ieșire din zona euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …