Delia, o membră a trupei Antarctica, dată DISPĂRUTĂ în Nepal după CUTREMUR

Delia Opran, o cântăreaţă din România, componentă a trupei Antarctica, este căutată de MAE după seismul puternic din Nepal. Nimeni n-a mai reuşit să ia legătura cu tânăra de două zile, nici familia, nici autorităţile.

"În legătură cu persoana de sex feminin, care avea calitatea de turist, depunem toate eforturile, atât prin Ambasada României la New Delhi şi prin consulatul onorific din Nepal, cât şi la nivelul structurii competente din MAE să o găsim cât mai repede, să o identificăm astfel încât să avem un rezultat cât mai pozitiv pentru cei aflaţi în atenţie", a declarat Florin Pârvu, director adjunct MAE, pentru România TV.

Delia Opran plecase în expediţie pe cont propriu, fără ghid, porter sau șerpaș.

O expediţie românească, din care făcea parte şi alpinistul Alex Găvan, a fost surprinsă de avanlanşă pe muntele Everest.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, printr-un comunicat de presă, că misiunea diplomatică din India are în atenţie situaţia unui grup de alpinişti români aflaţi într-o expediţie în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora şi stabilirea situaţiei lor după producerea cutremurului. De asemenea, misiunea diplomatică a contactat telefonic doi cetăţeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic, care îşi anunţaseră prezenţa în regiune, situaţia acestora nefiind afectată de cutremur. Totodată, este în legătura cu familia din România a unui alt cetăţean care se află în regiunea afectată.

Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio solicitare de sprijin consular din partea cetăţenilor români aflaţi in zona afectată şi nici vreo confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.

Ultimul bilanţ al cutremurului arată peste 750 de morţi şi 300 de răniţi după dezastru. Cutremurul a fost urmat de 15 replici, cea mai mică având magnitudinea de 4,5.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …