Directorul ICR New York pleacă de la conducerea instituţiei: E darul pe care mi-l fac de Crăciun

Directorul ICR New York pleacă de la conducerea instituţiei: E darul pe care mi-l fac de Crăciun

Poeta Doina Uricariu, director al Institutului Cultural Român (ICR) din New York din 2012, a anunţat, luni, pe contul său de Facebook, că va pleca de la conducerea instituţiei, menţionând că această decizie reprezintă darul pe care şi-l face de Crăciun.

Directorul ICR New York pleacă de la conducerea instituţiei: E darul pe care mi-l fac de Crăciun (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Voi pleca foarte curând de la Institutul Cultural Român de la New York. Vă mulţumesc tuturor celor ce aţi susţinut evenimentele pe care le-am realizat. Rămânem prieteni cu toţi cei care ne considerăm prieteni. Voi avea, în fine, timp mai mult ca să scriu şi ca să susţin şi să promovez valorile României. E darul pe care mi-l fac de Crăciun. Îi doresc ICRNY să fie cel puţin la fel de credibil, cât a fost sub conducerea mea. Şi să realizeze evenimente de anvergura şi audienţa enormă, pe care am avut-o. Omul inteligent şi creştin nu are resentimente, ci experienţe", a scris Doina Uricariu, luni, pe Facebook.

Pe de altă parte, într-un alt mesaj publicat, duminică, pe contul său de Facebook, Doina Uricariu spunea că "se doreşte" ca postul pe care îl ocupă în prezent să fie dat altcuiva, însă, în ceea ce o priveşte, o asemenea decizie ar reprezenta o favoare, deoarece s-a "plictisit" să lucreze cu "mediocrii şi amatori de sinecuri".

"Se doreşte postul meu de la ICRNY pentru a fi ocupat de altcineva, O să solicit cui se cuvine să afle cine m-a ameninţat cu moartea şi disoluţia. Ca să mă intimideze. Am fost rugată, precipitată să ocup acest post. Nu mă cramponez de el. Am fost unicul director de ICR cu un CV performant, multiplu premiat şi decorat cu cele mai înalte decoraţii ale României şi Premii. Doriţi să mă înlocuiţi, îmi faceţi o favoare, lucraţi cu o echipă care nu a făcut nimic pentru promovarea culturii române şi care excelează prin pile şi mediocritate. Eu m-am plictisit să lucrez cu mediocrii şi amatori de sinecuri", a scris Doina Uricariu, duminică, pe contul său de Facebook.

Ulterior, acest mesaj a fost şters de către Doina Uricariu de pe profilul său public de Facebook.

Poeta Doina Uricariu a fost numită, în septembrie 2012, în funcţia de director al Institutului Cultural Român (ICR) de la New York, înlocuind-o astfel pe Corina Şuteu, care şi-a prezentat demisia, după şase ani la conducerea filialei newyorkeze a instituţiei.

Numirea Doinei Uricariu în funcţia de director a fost făcută de fostul preşedinte al Institutului Cultural Român Andrei Marga .

Născută pe 5 octombrie 1950, la Bucureşti, Doina Uricariu este poetă, editor şi eseistă, autoare, printre altele, a numeroase studii de critică literară, dintre care, cel mai cunoscut este cel numit "Apocrife despre Emil Botta". După 1990, scriitoarea s-a lansat în afaceri şi a devenit preşedinte al grupului editorial Du Style/Universalia Group.

Doina Uricariu este membră a mai multor organizaţii ale scriitorilor, naţionale şi internaţionale, PEN Club, Societatea Culturală Europeană şi a Uniunii Scriitorilor din România.

Institutul Cultural Român din New York este una dintre cele mai importante şi active filiale ale ICR din străinătate. Unul dintre evenimentele recente organizate de ICR New York, în colaborare cu Opera Naţională Bucureşti, RA Entertainment şi Mara Society, a fost spectacolul "World Ballet Stars", menit să promoveze baletul românesc pe scena americană.

Astfel, Alina Cojocaru, solişti ai Baletului Operei Naţionale Bucureşti (ONB) şi artişti de la câteva renumite companii de dans au încântat publicul, miercuri seară, într-un spectacol organizat la Jazz at Lincoln Center's Rose Hall din New York.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria