Dispare diferenţa de tarif dintre convorbirile în reţea şi cele în afara reţelei, de la 1 aprilie

Dispare diferenţa de tarif dintre convorbirile în reţea şi cele în afara reţelei, de la 1 aprilie

Operatorii locali de telefonie mobilă vor intra într-un război al ofertelor, care le va aduce clienţilor mai multe abonamente cu apeluri şi SMS-uri nelimitate către clienţii din alte reţele şi opţiuni cu mai multe apeluri şi SMS-uri naţionale, pe fondul scăderii de la 1 aprilie cu aproape 70%, printr-o decizie a Autorităţii de Reglementare în telecom (ANCOM), a tarifelor de inteconectare de la 3,07 eurocenţi pe minut la 0,96 euro-cenţi / minut, potrivit celor de la ZF.ro.

Odată cu această reducere, costul operatorilor pentru a le oferi clienţilor, de exemplu, 200 de minute de apeluri în orice reţea va fi de aproape opt ori mai mic decât în anul 2006: doar 1,9 euro, faţă de 14 euro. Faţă de septembrie 2012, costul operatorilor va fi cu aproape 70% mai mic.

Care va fi impactul acestei scăderi abrupte? „Operatorii vor include şi mai multe minute, mai multe date, telefoane atractive şi servicii suplimentare. O reducere a tarifelor se va resimţi mai puternic în zona utilizatorilor de cartele pre-paid: aceştia nu au contracte pe termen lung care să îi ţină într-o anumită reţea şi sunt în general consumatori cu venituri scăzute, mult mai sensibili la preţ“, a declarat Va­lentin Mircea, fost vicepreşedinte al Con­siliului Concu­renţei, în prezent senior partener al casei de avocatură Mircea şi Asociaţii, pentru ZF.ro.

„Tendinţa în piaţă este clară“, către abonamentele cu „totul inclus“, adaugă şi Adrian Ciobanu, fost om de vânzări la Vodafone care acum are propria companie - Reimens Group, care le oferă firmelor consultanţă în reducerea costurilor cu serviciile de comunicaţii.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public