Dispare diferenţa de tarif dintre convorbirile în reţea şi cele în afara reţelei, de la 1 aprilie

Dispare diferenţa de tarif dintre convorbirile în reţea şi cele în afara reţelei, de la 1 aprilie

Operatorii locali de telefonie mobilă vor intra într-un război al ofertelor, care le va aduce clienţilor mai multe abonamente cu apeluri şi SMS-uri nelimitate către clienţii din alte reţele şi opţiuni cu mai multe apeluri şi SMS-uri naţionale, pe fondul scăderii de la 1 aprilie cu aproape 70%, printr-o decizie a Autorităţii de Reglementare în telecom (ANCOM), a tarifelor de inteconectare de la 3,07 eurocenţi pe minut la 0,96 euro-cenţi / minut, potrivit celor de la ZF.ro .

Odată cu această reducere, costul operatorilor pentru a le oferi clienţilor, de exemplu, 200 de minute de apeluri în orice reţea va fi de aproape opt ori mai mic decât în anul 2006: doar 1,9 euro, faţă de 14 euro. Faţă de septembrie 2012, costul operatorilor va fi cu aproape 70% mai mic.

Care va fi impactul acestei scăderi abrupte? „Operatorii vor include şi mai multe minute, mai multe date, telefoane atractive şi servicii suplimentare. O reducere a tarifelor se va resimţi mai puternic în zona utilizatorilor de cartele pre-paid: aceştia nu au contracte pe termen lung care să îi ţină într-o anumită reţea şi sunt în general consumatori cu venituri scăzute, mult mai sensibili la preţ“, a declarat Va­lentin Mircea, fost vicepreşedinte al Con­siliului Concu­renţei, în prezent senior partener al casei de avocatură Mircea şi Asociaţii, pentru ZF.ro .

„Tendinţa în piaţă este clară“, către abonamentele cu „totul inclus“, adaugă şi Adrian Ciobanu, fost om de vânzări la Vodafone care acum are propria companie - Reimens Group, care le oferă firmelor consultanţă în reducerea costurilor cu serviciile de comunicaţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA