Eclipsă totală de Lună miercuri

Eclipsă totală de Lună miercuri

O eclipsă totală de lună se va produce miercuri și va fi vizibilă în America de Nord, Australia, vestul Americii de Sud și în zone din Asia, informează Reuters.

Această eclipsă totală, care are loc când luna intră în întregime în umbra Pământului, va începe la orele 10.25 GMT (13.25 ora României) și se va încheie la 11.24 GMT (14.24 ora României). Site-urile NASA și telescopul The Slooh vor transmite în direct producerea fenomenului, scrie France Presse.

Eclipsa nu va fi vizibilă din Europa, Africa și orientul Mijlociu, a precizat NASA.

Eclipsele de Lună au loc doar în fazele de Lupă plină. Precedenta eclipsa totală de Lună a avut loc la 15 aprilie 2014, iar următoarea va avea loc la 4 aprilie 2015.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”